Un profesor de fizică din Râmnicu Vâlcea a căutat o soluție unitară pentru poredarea online pentru toți cei în jur de 100 de profesori de la Liceul Sanitar „Antim Ivireanul”, unde este director-adjunct, potrivit Centrului de Evaluare și Analize Educaționale.
Profesorul de fizică Laurențiu Badea spune că cele mai eficiente instrumente sunt Suita G de la Google, care înglobează platfoma de videoconferințe Meet, și Microsoft Office 365 A1, care înglobează platforma de colaborare Microsoft Teams.
Prin ambele te poți conecta video cu elevii, poți încărca resurse educaționale, poți partaja ecranul, astfel încât copiii să vadă ce scrii. Ambele sunt gratuite pentru instituțiile de învățământ și au fost reunite de către EduApps, o companie românească din zona digitalizării educației, într-o soluție agreată de Ministerul Educației și Cercetării.
Laurențiu Badea a povestit pentru Centrul de Evaluare și Analize Educaționale cum a intrat pe EduApps, unde pentru a putea face cont a trebuit să demonstreze că reprezintă în mod legal o școală.
EduApps permite crearea unei baze de date cu toți profesorii și elevii școlii, așa cum apar ei în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIR), pentru a facilita crearea claselor și a cancelariei virtuale.
Directorul adjunct s-a ocupat de construcția arhitecturii virtuale a școlii și le-a trimis profesorilor tutoriale despre cum pot ține lecții în G-Suite, soluția de predare la distanță aplicată în acest moment la Liceul Sanitar „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea.
„Foarte mulți profesori și elevi și-au dat seama imediat de potențialul acestei soluții. Prin aplicația Classroom din cadrul G-Suite, cadrele didactice pot colabora cu elevii. Fiecare profesor propune un curs, care devine spațiul lui, exact ca și când ar fi în sala de clasă. Rămâne la latitudinea lui dacă mai invită alți colegi sau nu”, explică directorul adjunct.
Întreaga poveste poate fi citită aici: Cum a introdus directorul adjunct al unui liceu din Râmnicu Vâlcea predarea la distanță în școala lui