Acasă Actualitate Comisia Europeană: Resurse educaționale gratuite pentru elevi, profesori și studenți

Comisia Europeană: Resurse educaționale gratuite pentru elevi, profesori și studenți

Foto: Pixabay.com

Uniunea Europeană  oferă elevilor și studenților mai multe resurse gratuite de e-learning. Pentru învățarea la distanță, Comisia Europeană pune la dispoziție o selecție de resurse și instrumente online care promovează educația și formarea digitală pentru elevi, studenți, cursanți, profesori și educatori din toată Europa.

Pentru elevi:

Penji protects the planet: Platformă educațională unde  activitatea de învățare e bazată pe joc, învățând elevii de la clasele primare și de la gimnaziu importanța durabilității mediului.

Learning Corner: Platformă unde accesați materiale didactice, inclusiv jocuri online, pentru a ajuta elevii din toate grupele de vârstă să descopere UE.

Moby Click: Platformă unde explorați materiale de învățare electronică care susțin dezvoltarea învățării îmbunătățite prin tehnologie.

Our planet, Our future:  Platformă proiectată să ajute tinerii să dobândească cunoștințe suplimentare despre schimbările climatice.

Pentru profesori: 

School Education Gateway:  Un catalog online de materiale didactice și oportunități de formare pentru profesorii disponibili în 23 de limbi europene.

eTwinning: O platformă europeană colaborativă pentru ca profesorii să comunice, să facă schimb de resurse și să creeze proiecte disponibile în 30 de limbi.

Virtual Teachers Toolbox – Platformă cu  resurse didactice bazate pe tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) pentru a ajuta profesorii să ofere educație deschisă, online, flexibilă și îmbunătățită prin tehnologie.

Pentru studenți:

EIT – teaching online: Platformă cu resurse care susțin furnizarea de învățare și învățare online de calitate de către profesioniști din învățământul superior produse de Institutul European de Inovare și Tehnologie (IET).