Acasă Actualitate Comisia Europeană: Resurse educaționale gratuite pentru elevi, profesori și studenți

Comisia Europeană: Resurse educaționale gratuite pentru elevi, profesori și studenți

Foto: Pixabay.com

Uniunea Europeană  oferă elevilor și studenților mai multe resurse gratuite de e-learning. Pentru învățarea la distanță, Comisia Europeană pune la dispoziție o selecție de resurse și instrumente online care promovează educația și formarea digitală pentru elevi, studenți, cursanți, profesori și educatori din toată Europa.

Pentru elevi:

Penji protects the planet: Platformă educațională unde  activitatea de învățare e bazată pe joc, învățând elevii de la clasele primare și de la gimnaziu importanța durabilității mediului.

Learning Corner: Platformă unde accesați materiale didactice, inclusiv jocuri online, pentru a ajuta elevii din toate grupele de vârstă să descopere UE.

Moby Click: Platformă unde explorați materiale de învățare electronică care susțin dezvoltarea învățării îmbunătățite prin tehnologie.

Our planet, Our future:  Platformă proiectată să ajute tinerii să dobândească cunoștințe suplimentare despre schimbările climatice.

Pentru profesori: 

School Education Gateway:  Un catalog online de materiale didactice și oportunități de formare pentru profesorii disponibili în 23 de limbi europene.

eTwinning: O platformă europeană colaborativă pentru ca profesorii să comunice, să facă schimb de resurse și să creeze proiecte disponibile în 30 de limbi.

Virtual Teachers Toolbox – Platformă cu  resurse didactice bazate pe tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) pentru a ajuta profesorii să ofere educație deschisă, online, flexibilă și îmbunătățită prin tehnologie.

Pentru studenți:

EIT – teaching online: Platformă cu resurse care susțin furnizarea de învățare și învățare online de calitate de către profesioniști din învățământul superior produse de Institutul European de Inovare și Tehnologie (IET).

Articolul precedentElevii cer retragerea ordinului privind obligativitatea cursurilor online/ Cele două scenarii propuse de Consiliul Național al Elevilor pentru anul școlar 2019-2020
Articolul următorRectorul SNSPA: “Redeschiderea școlilor și universităților pe 16 mai este un scenariu nerealist”/ Ce conține planul B propus de Remus Pricopie