Acasă Preuniversitar Începe concursul „Creatori de Educație”, a doua ediție

Începe concursul „Creatori de Educație”, a doua ediție

Ministerul Educației anunță că începe selecția pentru „Creatori de Educație”, concurs organizat în cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED. „Creatori de Educație” caută bune cele mai bune practici în educație și se desfășoară anual, între 2019 și 2021.

Selecția pentru concurs se face prin intermediul platformei online creatorideeducatie.ro, începând de din 4 mai, și până pe 19 iunie 2020. Profesorii își pot înscrie aici activitățile didactice. În același timp, înscrierile pot fi făcute de elevi, părinți sau colegi din sistemul de învățământ, reprezentanți ai societății civile etc.

Ministerul Educației anunță că, în noul context al închiderii școlilor până în septembrie, vor fi apreciate și modelele relevante de bună practică elaborate și utilizate de cadrele didactice în perioada de suspendare a cursurilor, adaptate momentului și specificului de comunicare online și offline, eficiente ca modalitate de realizare, care au permis formarea/dezvoltarea competențelor necesare elevilor.

În perioada 19 iunie – 17 iulie, are loc validarea online privind condițiile de eligibilitate a propunerilor înscrise.

Validarea presupune verificarea corectitudinii informațiilor completate în formularul de înscriere a propunerii, prin efectuarea de verificări la nivel local, prin mijloace de comunicare online, telefon etc., în vederea obținerii datelor necesare pentru promovarea/trecerea modelului de bune practici înscris în următoarea etapă a selecției.

Ulterior, toate modelele educaționale validate vor fi publicate pe platforma creatorideeducatie.ro, în secțiunea „Listă modele de bune practici 2020”.

În intervalul 17 iulie – 21 august a.c. se va desfășura evaluarea tehnică a propunerilor validate. Aceasta va fi realizată de o comisie numită prin decizia managerului de proiect, iar la final vor fi acordate 50 de premii, după cum urmează: 20 de premii pentru nivelul primar + 30 de premii pentru nivelul gimnazial (Trunchi Comun, Curriculum la Decizia Școlii, activități extracurriculare/extrașcolare).

Din cele 50 de premii acordate la nivel primar și gimnazial, în funcție de numărul și categoria de proiecte validate, maximum 20 de premii se vor acorda celor mai bune proiecte realizate, offline și online, în condiții speciale de urgență în contextul pandemiei cu noul coronavirus, dintre care maximum 5 premii pentru unitățile de învățământ din zone dezavantajate.

Criteriile de acordare a punctelor și grila de punctaj sunt disponibile în regulamentul selecției, ediția 2020.

Proiectul „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul se implementează la nivel național și are 12 parteneri (instituții publice): Institutul de Științe ale Educației, 8 Case ale Corpului Didactic din fiecare regiune de dezvoltare și 3 Inspectorate școlare.

Articolul precedentMinisterul Educației: Ce măsuri trebuie să ia inspectoratele școlare pentru școala online
Articolul următorDOCUMENT Cine alege comisiile de specialitate CNATDCU