Acasă Preuniversitar Sondaj UNICEF: O treime dintre elevi nu sunt mulțumiți de școala...

Sondaj UNICEF: O treime dintre elevi nu sunt mulțumiți de școala online

Foto: pixabay.com

Aproape o treime dintre  elevi (28%) nu reușesc să mențină o comunicare activă cu diriginții sau comunicarea cu aceștia este inexistentă, arată un sondaj despre educația la distanță  realizat de UNICEF România pe platforma U-Report. La sondaj au participat peste 2.400 de copii și tineri.

Pentru 54% dintre respondenți cursurile online se desfășoară de mai multe ori pe săptămână sau zilnic, în timp ce pentru  13% dintre elevi niciodată.

36% dintre copiii și tinerii intervievați și-ar fi dorit să fi fost susținută o ședință prin care cineva (profesorul diriginte etc.) să le explice modul de utilizare al platformelor.

Un procent de 72% din cei peste 2,400 de copii și tineri consideră că informația se transmite cu ușurință, sarcinile sunt înțelese, iar problemele apărute sunt nesemnificative.

Totuși, aproape o treime dintre copiii intervievați (28%) nu reușesc să mențină o comunicare activă cu diriginții sau comunicarea cu aceștia este inexistentă.

Internetul este foarte accesibil pentru trei sferturi dintre respondenții sondajului, peste o cincime dintre aceștia (21%) îl consideră destul de ușor de accesat, în timp ce 4 procente întâmpină probleme.

41% dintre intervievați acoperă materiile de curs prin intermediul platformelor online în procent de peste 50%, pe când 44% și restul de 14% parcurg materiile importante, respectiv nu parcurg deloc materia.

În ceea ce privește timpul acordat rezolvării temelor, 41% petrec mai mult timp decât înainte de întreruperea cursurilor, iar 35% petrec mai puțin timp sau deloc.

Citiți și: SONDAJ: 80.1% dintre părinți susțin că școala online nu poate înlocui educația de la clasă/ Ce părere au părinții despre Teleșcoală

Articolul precedentConsiliul Național al Elevilor: competențele de la BAC nu pot fi susținute online
Articolul următorDOCUMENT: Lucrările de licență și de doctorat pot fi susținute și online, dar trebuie înregistrate integral