Acasă Preuniversitar Ce se întâmplă dacă elevul are temperatură de 37,3 grade Celsius/ Răspunsul...

Ce se întâmplă dacă elevul are temperatură de 37,3 grade Celsius/ Răspunsul Monicăi Anisie VIDEO

Foto: edu.ro

Elevul care merge la cursurile de pregătire în perioada 2-12 iunie și are temperatură de 37,3 grade Celsius sau mai mult va fi îndreptat către medicul de familie, a spus Monica Anisie, ministrul Educației într-o întâlnire online pe pagina de Facebook a PNL.

”La acest moment ne aflăm în acest scenariu de lucru și avem decizia de susținere a examenlor națioanle cu măsuri de siguranță. Am semnat un ordin comun cu ministrul Sănătații, ordin care prevede măsuri de siguranță în școală și colaborarea cu direcțiile de sănătate publică este extrem de importantă. Am prezentat aceste măsuri public, dar aș vrea  să le reamintesc. Vorbim despre un traseu bine definit, acest traseu este realizat de către unitatea de învățământ. Și la poarta școlii, copiilor li se vă măsura temperatura. Dacă aceasta depășeste 37,3,  va fi îndrumat elevul să se adreseze medicului de familie, pentru a vedea dacă nu cumva starea lui de sănătate este una precară. Apoi, pe un culoar bine definit vor pătrunde în curtea școlii. La intrare în școală vor avea covorașe cu dezinfectat. La intrare se vor dezinfecta pe mâini și vor primi o mască. Apoi merg în clasă, unde distanțarea fizică va fi de 2 metri în fața și 2 metri în spate. Banca va fi personalizată”, a spus Monica Anisie.

Ministrul Educației a mai spus că cei de la minoritățile naționale vor sta mai mult la școală.

”Elevii vor rămâne la cursurile de pregătire 2 sau 3 ore pentru Evaluarea Naționala, 3 sau 4 ore pentru Bacalaureat. De ce spun 3 sau 4 față de ce era inițial? Pentru că dăm posibilitatea și elevilor care învață în limbile minorităților naționale să aibă o oră în plus de pregătire pentru limba maternă”, a spus Ansie.

La întrebarea dacă elevii depistați cu temperatură vor mai putea susține examenul în această sesiune, ministrul a răspuns:

”Ca și până acum, elevii aveau dreptul de a susține examenele naționale, dacă erau bolnavi, fie de acasă, fie de la spital. Vom face o procedură împreună cu ministrul Sănătății tocmai pentru că ne dorim să dăm tuturor copiilor șansa de a participa la aceste examene naționale. Deci nu este nevoie să dea într-o altă sesiune, ci vor putea susține în condiții speciale după o procedură pe care suntem în curs de elaborare împreună cu medicii de la Ministerul Sănătății”, a mai spus ministrul.

Articolul precedentVIDEO Monica Anisie, ministrul Educației: În perioada 2-5 iunie va avea loc înscrierea elevilor de la Evaluarea Națională
Articolul următorVIDEO Monica Anisie, la TVR 1: Revenirea la cursurile de pregătire este una opţională