Acasă Actualitate Federația Părinților: Decizia privind modul de începe al școlii să fie la...

Federația Părinților: Decizia privind modul de începe al școlii să fie la nivelul unității de învățământ

Foto: Facebook/ Ministerul Educației

Reprezentanții părinților și cei ai Ministerului Educației au avut marți o întâlnire în cadrul căreia au discutat mai multe probleme care privesc școala printre care și începerea anului școlar 2020-2021.

Părinții propun ca școala să înceapă într-o formă de învățământ hibrid, adică 50% dintre cursuri să aibă loc online și 50% să se facă la școală.

 „Noi trebuie să ne pregătim pentru cel mai negru scenariu. Nu ne dorim școală online -sută la sută- dar ne dorim ca în cel mai rău caz să avem un învățământ hibrid  – 50% online – 50 % fizic Decizia să fie la nivelul unității de învățământ,  astfel încât să încurajăm învățământul fizic 100%. Și fără discuție, la nivelul învățământului primar nu dorim sub nicio formă online, pentru că este imposibil să faci online cu elevi de 6 și 7 ani, nu poți să predai bastonașe în online”, a spus Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

Din toamnă, s-ar putea ca modul în care începe școala să difere între mediul rural și mediul urban. Asta înseamnă că școlile cu un număr mic de elevi pot să-și desfășoare cursurile în mod normal.

„Nu putem exclude o revenire la starea de urgență, dar în unele centre de învățământ, în urbanul mare de exemplu, vom recurge la un învățământ 50% online – 50% fizic, urmând ca la nivel rural, acolo unde avem spațiu excedentar și un număr mic de elevi, să se facă clase normale cu acordul părinților, avem nevoie ca și părinții să-și asume un ris,  pentru că nimeni nu poate să garanteze că nu se poate infecta cu acel virus”, a mai spus Iulian Cristache.

Articolul precedentProtecția Copilului: În ce condiții pot fi luați copiii de lângă părintele cu COVID-19
Articolul următorULTIMA ORĂ Administrația Trump renunță la restricțiile pentru studenții străini