Examenul de definitivat se va organiza în aceleași condiții în care au fost organizate examenele naționale. Adică profesorilor li se va lua temperatura la intrarea în școală, iar cei cu temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius nu vor fi primiți în examen, ci vor veni la anul, spune ministrul Educației, Monica Anisie.
„Examenul pentru definitivare în învățământ se va organiza în 42 de centre. Accesul în sala de examen are loc între ora 8 și 8.45, în aceleași condiții le-am realizat la examenele naționale, Evaluare Națională și Bacalaureat, și anume li se va măsura temperatura, iar cei cu temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius nu vor fi primiți în examen, ci direcționați către medicul de familie. Vor fi covorașe dezinfectante la intrarea în centrul de examen. Candidații vor merge pe circuite bine stabilite până în sala de examen, unde vor fi distanțați fizic și vor purta măști. La ora 10 începe proba scrisă”, a spus ministrul Educației pentru StiriEdu.ro.
„Evaluarea lucrărilor se va face în 7 centre națională. Nota de la lucrarea scrisă are o pondere de 70% din calculul mediei finale. Iar pentru a promova candidatul trebuie să obțină cel puțin nota 8 la proba scrisă”, a explicat ministrul Educației.
„Profesorii vor va examen din bibliografia stabilită de la începutul anului, vor primi atât subiecte din disciplina la care concurează, cât și din metodică”, a spus ministrul.
Reamintim că peste 6.700 de candidați vor susține miercuri, 22 iulie, proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ (sesiunea 2020). Proba scrisă se va desfășura miercuri, 22 iulie, începând cu ora 10:00, în 42 de centre de examen. Dintre cei 7.105 candidați înscriși la începutul anului școlar la 95 de discipline de examen, au fost admiși la proba scrisă 6.776 de candidați, care au îndeplinit cumulativ următoarele condiții: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an, calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine” și media aritmetică a notelor obținute la inspecția la clasă și la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8 (dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective).
în sesiunea 2020, nota obținută la examen se calculează după formula: ND=(2NI+NP+7NS)/10, unde
- ND – nota de la definitivat,
- NI – nota de la inspecție (respectiv cea mai mare dintre notele la cele două inspecții de specialitate obținute de candidatul care a susținut ambele inspecții),
- NP – nota pentru portofoliu,
- NS – nota la probă scrisă (toate notele fiind obținute de candidat în sesiunea de examen curentă).
Lista candidaţilor înscrişi la examen a fost publicată pe definitivat.edu.ro.
Modele de subiecte pot fi găsite aici: Modele subiecte Definitivat 2020
Citiți și: Definitivat 2020: Peste 6.700 de candidați vor susține miercuri proba scrisă