Acasă Actualitate Începe Teleșcoala pentru profesori/ 15 lecții despre predarea online

Începe Teleșcoala pentru profesori/ 15 lecții despre predarea online

Foto: TVR 1

Profesorii vor avea emisiune prin care să învețe să predea online, a spus ministrul Educației, Monica Anisie, în cadrul unei întâlnirii online cu parlamentarii din comisia de educație din Senat. Emisiunea va începe din 24 august pe TVR, la fel cum în prezent există teleșcoala pentru elevii din anii terminali.

Profesorii vor avea 15 lecții timp de trei săptămâni, până la începerea noului an școlar. Formatorii sunt de la Google și Microsoft. Cursurile de la Teleșcoala pentru profesori vor putea urmărite și online pe canalul de youtube al TVR și pe site-ul televiziunii naționale. Difuzarea cursurilor de formare se va realiza începând cu data de 24 august, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-09:30, cu reluare în aceeași zi, în intervalul orar 15:00-15:30, pe postul TVR2.

Ministrul Educației a mai spus că până acum au fost pregătiți mai multe zeci de mii de profesori pentru predarea online.

„Numărul de profesori formați în această perioadă: prin Casa Corpului Didactic au fost formați 29. 967 de profesori în perioada martie – 15 iunie, în perioada 15 iunie – final de august vor fi formați aproximativ 19.000 de profesori. Pentru alți furnizori de formare acreditați avem 13.859 de cadre didactice pe care le-am format deja până la 31 iulie. În perioada 1-10 septembrie, preconizăm să mai formăm 20.500 de cadre didactice. Prin proiectul CRED au fost formați 11.000 de profesori, iar prin Editura Didactică și Pedagogică – pentru folosirea manualelor 3 D – 5.000 de profesori”, a spus Monica Anisie.

Reîncepe Teleșcoala pentru elevii care au picat Bacalaureatul/ Programul din 27 iulie

VIDEO Teleșcoala va continua în noul an școlar/ Monica Anisie: „Acest proiect a apărut în timp record”

Articolul precedentMajorarea etapizată a alocaţiilor pentru copii, respinsă la Comisia pentru muncă din Senat
Articolul următorMedicul Mihai Craiu: Școlile pot fi deschise/ Ar trebui ca fiecare clasă să aibă o chiuvetă