Acasă Actualitate Anglia: Șefa biroului de examinare a demisionat după haosul echivalării examenelor

Anglia: Șefa biroului de examinare a demisionat după haosul echivalării examenelor

Foto: Twitter Tes

La o săptămână după ce mii se absolvenți s-au plâns că rezultatele echivalate pentru examenele naționale nu sunt corecte și le-au scăzut șansele pentru un loc la o facultate bună, șefa Autorității de Reglementare a Examenelor din Anglia ( echivalentul CNEE din România) a demisionat marți, potrivit BBC.

Sally Collier a renunțat la funcție după ce mii de elevi au primit note mai mici pentru examenele la care nu au putut să participe din cauză că au fost suspendate în contextul pandemiei de coronavirus.

Mii de elevi și părinții lor au acuzat biroul Ofqual (Autoritatea de Reglementare a Examenelor din Anglia) că au realizat un algoritm defect care a făcut ca rezultatele de la examenele GCSE (General Certificate of Secondary Education) și A-Level să fie „nedrepte și insondabile”.

În ultimii doi ani de gimnaziu (Y10 si Y11), elevii britanici se pregătesc pentru GCSE (General Certificate of Secondary Education), după care pe parcursul ultimilor doi ani de liceu (Y12 si Y13) elevii își continuă studiile cu A-Level – programul prin care se specializează de timpuriu, de la vârsta de 16 ani.

Sally Collier a fost acuzată că algoritmul pe care l-a girat a determinat ca mulți elevi de la nivelul A să piardă locurile bune la universitate. Ea a fost înlocuită cu fosta șefă a Ofqual, care se va ocupa până în decembrie de procesul de examinare.

Foto: Twitter TES

Despre algoritmul care a dus la rezultatele incorecte de la examenele din Anglia a vorbit și ministrul Educației, Nick Gibb, care a spus că el nu a văzut acest algoritm până în ziua în care au apărut rezultatele. Întrebat dacă ar trebui să demisioneze după acest scandal, Nick Gibb a spus că ar fi „greșit” să demisioneze pentru fiasco-ul de la examene, pentru că nu există încă o anchetă privind eșecul din sistemul de educație, potrivit TES.

În urma publicării notelor de la echivalarea pentru A-Level, aproximativ 15.000 de elevi nu au putut să meargă la prima opțiune pentru universitate din cauză că nu mai îndeplineau condițiile.

Atât elevii, cât și profesorii au solicitat ca algoritmul să fie revizuit astfel încât elevii care iau dau examenele GCSE și A – Level în 2021 să fie „tratați în mod echitabil”.

De asemenea, Uniunea Națională a Educației din Anglia a lansat o petiție pentru revizuirea algoritmului, petiție cate a strâns peste 25.000 de semnături în 24 de ore.

Citiți și: A murit Sir Ken Robinson, expertul care credea că actul esențial al vieții este creativitatea

Medicii britanici: Lipsa lecțiilor reprezintă un risc mai mare pentru copii decât COVID-19

Generalul Ionel Oprea, coordonator DSP București: Spitalele trebuie să pregătească locuri speciale pentru copii

Pediatrul Mihai Craiu: „Chiar și un copil cu vârstă mai mare de 2 ani poate purta mască”