Acasă Actualitate OMS Europa: Întâlnire virtuală despre deschiderea școlii cu miniștrii Sănătății

OMS Europa: Întâlnire virtuală despre deschiderea școlii cu miniștrii Sănătății

Foto: WHO Regional Office for Europe

OMS Europa (WHO Regional Office for Europe) organizează luni, 31 august, o întâlnire virtuală despre deschiderea școlilor în timpul pandemiei COVID-19. Au fost invitați miniștrii Sănătății din întreaga regiune europeană a OMS pentru a face schimb de experiențe, opinii și reflecții cu privire la asigurarea unei școli sigure și eficiente în timpul pandemiei COVID-19.

OMS Europa arată că sprijinirea școlii eficiente în timpul pandemiei este esențială pentru sănătatea și bunăstarea copiilor.

„Cu toate acestea, este  o provocare politică serioasă pentru autoritățile din domeniul educației și sănătății, întrucât țările încearcă să asigure un mediu sigur, prietenos și eficient din punct de vedere educațional, menținând în același timp transmiterea virusului sub control”, se arată în anunțul privind întâlnirea.

Reuniunea virtuală a fost inițiată dr. Roberto Speranza, ministrul sănătății din Italia. Vor participa și experți UNICEF, UNESCO și OMS care vor oferi informații și sfaturi.

În urma întâlnirii, OMS Europa va integra opiniile și informațiile într-o lucrare de sinteză pe care o dezvoltă în prezent pentru Aceste discuții vor contribui la o lucrare de sinteză pe care OMS Europa o dezvoltă în prezent, lucrare care va fi un punct de referință pentru autoritățile naționale din domeniul educației și sănătății care planifică și implementează școlarizarea eficientă în timpul pandemiei.

Citiți și: Comisarul european al Sănătăţii: Redeschiderea şcolilor nu ar trebui să ducă la o înmulţire semnificativă a infecţiilor cu coronavirus

Cum arată ghidul pentru părinții din Republica Moldova pentru începerea școlii

ULTIMA ORĂ Normele de igienă pentru creșe, grădinițe și școli, publicate în Monitorul Oficial/ Care sunt modificările

Articolul precedentChina: Se deschid toate școlile din epicentrul pandemiei de COVID-19
Articolul următorUniversitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca lansează un produs pentru reglare psihologică prin tehnologie virtuală