Acasă Actualitate Ce le-a spus Monica Anisie miniștrilor Educației din Europa

Ce le-a spus Monica Anisie miniștrilor Educației din Europa

Foto: edu.ro

Miniștrii Educației din Europa au avut joi, 29 octombrie 2020, o întâlnire online și au discutat despre situația școlilor în contextul pandemiei de COVID-19. Ei au discutat printre altele despre răspunsul educației la criza generată de COVID-19. La întâlnire a participat și ministrul Educației, Monica Anisie, care le-a vorbit ceilorlați demnitari despre importanta asigurării accesului la o educație de calitate și a reducerii impactului negativ al crizei sanitare asupra elevilor, studenților și profesorilor.

Una dintre lecțiile învățate în această perioadă este aceea că o criză de amploarea celei pe care o traversăm acum nu poate fi depășită decât printr-un efort comun și cu determinarea de a fi proactivi. Prin declarația pe care o vom adopta astăzi, avem oportunitatea de a răspunde împreună la provocările pe care pandemia de COVID-19 le-a generat în plan educațional”, a declarat Monica Cristina Anisie, citată într-un comunicat de presă.

Ministrul Monica Anisie le-a mai vorbit miniștrilor și despre importanta asigurării accesului la o educație de calitate și a reducerii impactului negativ al crizei sanitare asupra elevilor, studenților și profesorilor. În contextul pe care îl traversăm, acest deziderat presupune acordarea unei atenții deosebite copiilor care provin din grupuri vulnerabile și valorificarea în mod responsabil a noilor tehnologii.

Temele dezbătute în cadrul evenimentului au fost:

  • Răspunsul educației la criza generată de COVID-19: dreptul la o educație de calitate în contextul pandemic și provocările sale;
  • Utilizarea educației ca instrument de promovare a conștientizării patrimoniului cultural expus riscului schimbărilor climatice, într-o cultură a democrației.

La finalul evenimentului a fost adoptată o declarație comună a miniștrilor educației. În textul acestei declarații sunt identificate 4 domenii prioritare: consolidarea democrației prin educație, inovare modului în care se preda și se invata, evaluarea si recunoașterea calificărilor și asigurarea dreptului la educație al copiilor vulnerabili.

Conferința informală a miniștrilor educației a fost organizată sub egida Președinției Elene a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, în format videoconferință.

Articolul precedentMonica Anisie: Nu există nicio legătură între deschiderea școlilor și creșterea infectărilor
Articolul următorȘcolile private depun plângere penală pentru localitățile unde s-au închis școlile/ Care sunt cele 8 argumente