Acasă Actualitate Ministerul Educației: Numărul școlilor în scenariul roșu a ajuns la 4.265

Ministerul Educației: Numărul școlilor în scenariul roșu a ajuns la 4.265

StiriEdu.ro

Ministerul Educației anunță că miercuri sunt 4.265 de școli care învață în scenariul roșu, cu peste 200 mai multe decât în ziua precedentă.

  • 8.339 de unități de învățământ în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
  • 5.052 de unități de învățământ în Scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
  • 4.265 de unități de învățământ în Scenariul 3 (verde) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. Dintre cele 4.265 de unități aflate în această situație, 366 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 3.899 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare. 

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Citiți și: Numărul școlilor din scenariul roșu a depășit 4.000

Articolul precedentLuminița Barcari și-a dat demisia – Libertatea
Articolul următorDe ce a demisionat Luminița Barcari: „Pentru a evita o situație de incompatibilitate”