În urma deciziei Tribunalului Suceava prin care studenţii Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş (UMFST) pot participa la cursuri fără dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală, reprezentanții universității au anunţat că vor respecta hotărârea Tribunalului Suceava care a suspendat două decizii ale universităţii. Este vor despre condiţionarea studenţilor de a participa la cursuri sau de acces în căminele studenţeşti de vaccinare, testare sau de dovada trecerii prin COVID-19.
Liga Studenţilor din Iaşi a atacat în instanţă hotărârile conducerii universităţii din Târgu Murel. Decizia instanţei nu este definitivă, dar este executorie, relatează News.ro.
„Conducerea Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş a luat la cunoştinţă de hotărârea nr. 702 din 28.10.2021 pronunţată de Tribunalul Suceava în dosarul nr. 3978/86/2021 al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal, prin care s-a dispus suspendarea hotărârilor luate de universitate privind condiţionarea accesului studenţilor la activităţile didactice şi în căminele studenţeşti prin prezentarea unei dovezi de vaccinare, trecere prin boală sau testare împotriva COVID-19, şi se va asigura respectarea hotărârii de suspendare pronunţată în acest dosar”, a anunţat UMFST Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.
Instituţia a precizat că, având în vedere gradul mare de vaccinare al studenţilor universităţii în acest moment (peste 90%), activităţile didactice vor continua în acelaşi mod, respectiv cursurile online şi activităţile practice cu studenţii on-site, cu respectarea strictă a reglementărilor legale în vigoare.
Tribunalul Suceava a admis, vineri, solicitarea Ligii Studenţilor Iaşi şi a suspendat două hotărâri ale Consiliului de Administraţie al Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, referitoare la condiţionarea studenţilor de a participa la cursuri sau de acces în căminele studenţeşti de vaccinare, testare sau de dovada trecerii prin COVID-19.
Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în cinci zile de la comunicare, însă este executorie de drept şi îşi produce efectele din momentul pronunţării instanţei.
Citiți și: Cîmpeanu, Cîțu și Arafat, reclamați de părinți și elevi la CNCD pentru vacanța forțată
Sorin Cîmpeanu, pe lista miniştrilor din Cabinetul Ciucă | Ce șanse are să treacă de Parlament
De ce școlile private pot face cursuri online și cele de stat nu? Ce spune Sorin Cîmpeanu
Cîmpeanu: Doar 1 din 5 profesori este pregătit să predea online
FSLI: Trecerea forţată în concediu a profesorilor este ilegală
Federația Părinților: Prin vacanța forțată, Sorin Cîmpeanu a urmărit reducerea costurilor
DOCUMENT Raed Arafat: Școlile particulare nu pot organiza cursuri în format fizic
Consiliul Elevilor: E o discriminare fără precedent să fie închise numai școlile de stat
Când se redeschid școlile? Raed Arafat: Nu există nicio garanție că elevii vor reveni după 14 zile
OFICIAL Ministrul Educaţiei a semnat ordinul prin care se acordă vacanţă de 2 săptămâni
Sorin Cîmpeanu: În vacanță, sunt convins că vom achiziționa testele pe bază de salivă
Cîmpeanu, despre închiderea școlilor ultimele: Evoluţia epidemiologică nu e deloc predictibilă
Klaus Iohannis: De luni, toți elevii au vacanță două săptămâni
Trec școlile online timp de o lună? Cîmpeanu: Toate variantele sunt deschise
București: Peste jumătate dintre elevi și preșcolari învață online
Sorin Cîmpeanu, chemat la ședinţa de miercuri de la Cotroceni