Acasă Actualitate Elevii din Ploiești nu vor trece online în cazul în care orașul...

Elevii din Ploiești nu vor trece online în cazul în care orașul va rămâne fără căldură

StiriEdu.ro

Primăria Ploieşti anunţă, miercuri, în urma unei discuţii între primarul oraşului şi inspectorul şcolar general al judeţului Prahova, că nu se pune problema trecerii la organizarea de cursuri online pentru elevii din Ploieşti, municipalitatea asumându-şi plata utilităţilor pentru clădirile în care funcţionează unităţi de învăţământ, dacă fondurile asigurate de Ministerul Educaţiei se vor dovedi insuficiente. Anunţul este făcut în contextul în care întreg oraşul nu are, de aproape două luni şi jumătate, apă caldă şi căldură furnizate în sistem centralizat.

Primăria Ploieşti anunţă, printr-un comunicat dat publicităţii miercuri, că primarul Andrei Volosevici a avut „o întâlnire de lucru” cu inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Cornelia Rizea, „în vederea realizării unei analize, din punct de vedere financiar şi administrativ, cu privire la asigurarea plăţii utilităţilor, în perioada sezonului rece actual”.

În urma întâlnirii, municipalitatea dă asigurări că nu se pune problema trecerii la cursuri online pentru elevii din Ploieşti. 

„Primarul Municipiului Ploieşti, domnul Andrei Liviu Volosevici, informează comunitatea locală că nu vor exista sincope în asigurarea funcţionalităţii unităţilor de învăţământ preuniversitar, în perioada sezonului rece 2022-2023. Inspectorul şef, doamna Ilona Cornelia Rizea, a precizat că legislaţia actuală nu reglementează desfăşurarea în sistem online a învăţământului, iar informaţiile apărute, în ultima perioadă, cu privire la eventualitate trecerii în online a şcolilor nu sunt fondate, acestea fiind doar speculaţii. Primarul Andrei Liviu Volosevici  a declarat, în acest context, că municipalitatea va asigura sursele financiare pentru încălzirea tuturor unităţilor din reţeaua şcolară locală, dacă nu vor fi suficiente fondurile de la Ministerul Educaţiei, nefiind cazul ca, la nivelul localităţii noastre, să fie necesară trecerea în sistemul de educaţie online”, se arată în documentul citat.

Anunţul este făcut în contextul în care întreg oraşul nu are, de la 1 august, apă caldă şi căldură furnizate în sistem centralizat, după ce instalaţiile CET-ului de la Brazi, unde se produce agentul termic furnizat în municipiu, au fost oprite pentru reparaţii şi nu au mai fost repornite, în urma unor dispute între ADI Termo Prahova şi firma Termoficare Prahova, care avea contract pentru acest serviciu.

Între timp, contractul cu societatea privată de termie a fost reziliat, Consiliul Judeţean Prahova a trecut CET Brazi în administrarea autorităţilor ploieştene, iar Consiliul Local Ploieşti a înfiinţat o firmă care în această perioadă face demersuri pentru a primi avizele necesare reluării furnizării de agent termic în oraş. Peste 130.000 de consumatori, inclusiv instituţii publice, sunt afectaţi de această situaţie.

Articolul precedentKlaus Iohannis: Îmi doresc nişte legi ale Educaţiei care pe viitor să nu mai permită apariţia plagiatelor
Articolul următorRezidențiat 2022. Ministerul Sănătăţii renunţă la creşterea pragului de promovabilitate necesar alegerii unui loc sau post în rezidenţiat