Acasă Preuniversitar Iulian Cristache, președintele FNAP: „Am atras atenția că este foarte greu să...

Iulian Cristache, președintele FNAP: „Am atras atenția că este foarte greu să susții examenul cu masca pe față, timp de 3 ore”/ Ce solicită ministrului Sănătății

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți ( FNAP), scrie într-o postare pe Facebook că a solicitat ca Ministerul Sănătății să vină cu o poziție publică despre organizarea în condiții de siguranță a examenelor naționale.

În opinia lui Iulian Cristache ”Ministerul Sănătății aruncă pisica în curtea Ministerului Educației” cu privire la organizarea examenelor. Solicitarea președintelui FNAP a fost făcută luni după Comisia de Dialog Social de la Ministerul Educației.

”Mi se pare că MS aruncă pisica în curtea MEC și instituțiilor subordonate atunci când cu toții ne punem întrebarea dacă putem avea sau nu, în siguranță, aceste examene. Chiar dacă nu a spus că nu se pot organiza aceste examene, am constatat că nu a fost nici măcar o SINGURĂ intervenție, a dlui Tătaru, prin care să spună că aceste EXAMENE se vor susține în condiții de maximă siguranță”, scrie Iulian Cristache.

Acesta spune că a pus mai multe întrebări în numele elevilor și părinților îngrijorați că asigurarea unor condiții optime de siguranță nu e posibilă, care i-au cerut acest lucru.

Președintele FNAP spune că pentru unui elev care dă examen îi va fi greu din punct de vedere emotional să știe că va fi oprit la poarta școlii dacă are temperature mai mare de 37.3 grade.

”Am întrebat ce poate fi în capul unui elev care pleacă spre sala de examen și stie că poate fi oprit la poarta, chiar dacă există procedură de rezervă. Emotional… este cam demoralizat. Cred că pentru ei, în loc să se concentreze la examen, prima barieră, subliminal, o reprezintă accesul în sala de examen!”, mai spune președintele FNAP.

Iulian Cristache arată că va fi greu de dat examenele cu masca pe față timp de cel puțin 3 ore.

” Am atras atenția că este foarte greu să susții examenul, cu masca pe față, timp de 3, respectiv 4 h (am luat în calcul și prezența cu cel putin 1 h inainte de prezentarea subiectelor). Nivelul de oxigenare va scădea drastic, existând riscul ca unii dintre ei să leșine. Prin prisma acestor argumente, am solicitat ca MS să vină cu un punct de vedere, punctual, fără a lăsa loc de interpretări”, mai scrie Iulian Cristache.

Articolul precedentOpinie de Antonia Pup, președintele CNE: ”Un ministru ar trebui să ofere o viziune pentru educație”
Articolul următorAdmitere liceu 2020 Au apărut broșurile cu liceele, fișa de înscriere și calendarul