Acasă Actualitate Peste 10.300 de absolvenţi de Medicină au susținut examenul de rezidenţiat

Peste 10.300 de absolvenţi de Medicină au susținut examenul de rezidenţiat

Foto: StiriEdu.ro

Examenul de Rezidenţiat pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie.din acest an a avut loc duminică, în şase centre universitare medicale. La concurs s-au înscris peste 10.300 de candidaţi, pentru aproximativ 5.800 de locuri şi posturi, cele mai multe fiind pentru domeniul medicină.

„Anul acesta s-au înscris la concurs 10.330 de candidaţi. Aceştia vor concura pentru un număr de 5.866 locuri şi posturi din cadrul unităţilor sanitare aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii şi a autorităţilor publice locale, pentru cele 3 domenii de pregătire: 4.734 locuri şi posturi pentru domeniul medicină, 621 locuri pentru domeniul medicină dentară şi 511 locuri şi posturi pentru domeniul farmacie”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Concursul s-a desfăşurat în şase centre universitare medicale: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Examenul a avut o durată de 4 ore, în care trebuie rezolvate teste de tip grilă cu 200 de întrebări.

„Echipa Ministerului Sănătăţii ia toate măsurile pentru a evita apariţia de disfuncţionalităţi în procesul de organizare, pentru ca toţi candidaţii să beneficieze de aceleaşi condiţii optime de desfăşurare a concursului”, a precizat MS.

Articolul precedentMinisterul Educaţiei: Bugetul pentru învăţământ creşte cu 554,35 milioane de lei
Articolul următorMai multe asociaţii de elevi susţin că transportul elevilor nu poate fi decontat nici după adoptarea noii OUG