Acasă Actualitate Cîmpeanu, despre verificarea propriei teze de doctorat: E mult prea laudativă

Cîmpeanu, despre verificarea propriei teze de doctorat: E mult prea laudativă

Întrebat despre analiza propriei teze de către Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, unde a fost rector înainte să devină ministru, Sorin Cîmpeanu a spus că a primit o analiză care arată că teza lui nu e plagiată și concluzia celor care au analizat-o este laudativă la adresa lui.

„Conținutul din perspectivă științifică e amănunțit descris, e mult prea laudativ pentru a fi prezentat public. E rodul unei munci de opt ani. Din perspectiva eticii, o analiză riguroasă – rezultatul a fost de respectare a tuturor normelor. În plus a fost verificat cu două sisteme antiplagiat. Rapoartele de analiză au reliefat că agenții de similitudine sunt de câteva zeci de ori mai mici decât cei la care se declanșează suspiciunea de plagiat.

Concluziile acestui sunt următoarele: Nu considerăm necesară continuarea verificărilor întrucât din analiza amănunțită având în vedere diferența imensă între coeficienții de similitudine. Nu cred că era momentul să mă laud cu un document laudativ”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Articolul precedentCîmpeanu: Evaluarea Națională va fi decalată cu o săptămână cel mai devreme în 2024
Articolul următorPalatele copiilor, cluburile sportive şcolare vor trece la consiliile judeţene