Acasă Actualitate Rezidențiat 2022. Ministerul Sănătăţii renunţă la creşterea pragului de promovabilitate necesar alegerii...

Rezidențiat 2022. Ministerul Sănătăţii renunţă la creşterea pragului de promovabilitate necesar alegerii unui loc sau post în rezidenţiat

Ministerul Sănătăţii a anunţat, miercuri, că renunţă la creşterea pragului de promovabilitate necesar alegerii unui loc sau post în rezidenţiat, după consultările cu studenţii din anii terminali. Pragul de 65%, faţă de 60% cât este în prezent, se va aplica din 2023. Examenul din acest an va avea loc în 20 noiembrie.

Ministerul Sănătăţii a propus pentru examenul de rezidenţiat din acest an creşterea pragului de promovabilitate necesar alegerii unui loc sau post la 65% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, faţă de punctajul minim de 60% care a reprezentat pragul de promovabilitate în anul precedent.  

”În urma publicării proiectului de metodologie, Ministerul Sănătăţii a primit din partea Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR) rezultatele unei consultări cu studenţii în anii terminali şi absolvenţii care urmează să susţină examenul de rezidenţiat, prin care se comunică faptul că 90% dintre studenţi nu consideră oportună majorarea pragului de promovabilitate în contextual intervalului scurt de timp rămas până la ediţia din acest an a concursului de rezidenţiat. Astfel, ţinând cont de opiniile absolvenţilor şi de timpul limitat până la organizarea concursului de rezidenţiat, limita de promovabilitate va fi menţinută în acest an la 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii.  

Sursa citată a precizat că pentru sesiunea din anul 2023 va fi ajustat pragul în vederea creşterii calităţii academice a rezidenţilor, în condiţii de timp optime pentru pregătire. 

Ministerul Sănătăţii organizează duminică, 20 noiembrie 2022, concurs naţional de intrare în rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. 

Articolul precedentElevii din Ploiești nu vor trece online în cazul în care orașul va rămâne fără căldură
Articolul următorLigia Deca: Structura școlară actuală rămâne la fel