Acasă Actualitate Un student din Iaşi, propus pentru exmatriculare, după ce a ameninţat cu...

Un student din Iaşi, propus pentru exmatriculare, după ce a ameninţat cu moartea un profesor

Reprezentanţii Universităţii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iaşi au anunţat, miercuri, că au demarat o anchetă internă şi intenţionează să exmatriculeze un student care a ameninţat cu moartea un cadru didactic, prin intermediul unei filmări devenite virale. Ancheta îl vizează pe studentul Facultății de Informatică din Iași, Cristi-Mădălin Cerbu, care a realizat filmul în care face amenințări cu moartea la adresa profesorului Abel-Albert Policiuc, potrivit BZI.ro. Potrivit Noului Cod penal, studentul riscă o amendă sau o pedeapsă cuprinsă între trei luni și un an de închisoare.

Adrian Iftene, decanul Facultăţii de Informatică din cadrul UAIC din Iaşi, a declarat că, în urma unui gest de teribilism, un student riscă să fie exmatriculat pentru că a adresat ameninţări cu moartea la adresa unui cadru didactic asociat, care este profesor de laborator. Cazul studentului a fost discutat în Consiliul de Administraţie al facultăţii, urmând ca decizia exmatriculării acestuia să fie luată de reprezentanţii UAIC.

„La Facultatea de Informatică aveam planificat de câteva zile un Consiliu de Administraţie, dar pe ordinea de zi a apărut un punct nou care vizează un student care a făcut un filmuleţ devenit ulterior viral pe reţelele de socializare. Evident, propunerea din partea mea a fost să exmatriculăm studentul care a produs şi realizat filmuleţul. Nu putem fi toleranţi în astfel de situaţii, nici conducerea facultăţii, nici conducerea universităţii. Colegii m-au susţinut în această decizie. Am avut unanimitate. Şi studenţii din Consiliul facultăţii au dezaprobat filmuleţul făcut de colegul lor, care avea un conflict cu un coleg mai tânăr deoarece nu primise la timp o anumită notă”, a declarat jurnaliştilor Adrian Iftene.

Decanul a spus că a discutat cu tânărul student implicat. În timpul discuţiei, studentului i s-a adus la cunoştinţă propunerea de exmatriculare din cauza faptei sale reprobabile.

Propunerea pentru exmatriculare vine după ce în mediul online a devenit viral un filmuleţ în care studentul apare cu o macetă în mână şi, folosind expresii vulgare, îl ameninţă cu moartea pe cadrul didactic.

Articolul precedentRectorul Universității din Oradea, ales pentru pentru al treilea mandat consecutiv
Articolul următorVIDEO Cum (nu) fac școală online elevii din mediul rural – Reportaj Recorder