Acasă Actualitate Evaluare Națională 2020. Monica Anisie, despre rezultatele slabe din mediul rural:...

Evaluare Națională 2020. Monica Anisie, despre rezultatele slabe din mediul rural: Trebuie să facem planuri de măsuri remediale VIDEO

Ministrul Educației, Monica Anisie, a spus într-o emisiune la Realitatea Plus că va lua măsuri pentru elevii din mediul rural. Declarația vine în contextul în care rezultatele de la Evaluarea Națională arată că în mediul rural elevii au obținut note mici la matematică și la limba română.

„Începând cu septembrie, anul școlar trebuie să ne găsească pregătiți pentru acești copii din mediile  defavorizate, din zona rurală. Trebuie să găsim și să facem planuri de măsuri remediale. Trebuie să venim în sprijinul acestor copii. Să găsim pentru ei planuri remediale pentru acești copii care au avut de suportat încă o situație dificilă”, a spus Monica Anisie.

Ministrul a mai spus că există mai multe variante pentru începerea școlii. Dar elevii din mediul rural vor primi tabletele achizionate de minister.  

„Ne-am pregătit pentru a pune în practică proiectul cu Biblioteca Virtuală, în acest  fel toți copiii să aibă acces la lecții de calitate și să poată să vizioneze (…) aceeiași lecție predată de un alt profesor, într-un alt mediu”, a mai spus ministrul.

Despre rezultatele la Evaluarea Națională și numărul mare de note de 10 obținute de elevii de clasa a VIII-a, Monica Anisie spune că  au fost de ajutor testele de antrenament și programul Teleșcoala.

”Cred că un rol important îl are și modul în care Ministerul Educației s-a gândit să realizeze pregătirea elevilor prin acele teste de antrenament, pentru că au venit în sprijinul elevilor, dar au respectat și modelul pe care Ministerul Educației l-a dispoziția elevilor. În felul acesta elevii s-au pregătit mai bine, au văzut care sunt tiparele pe care ar trebui să le urmeze.Un rol important l-a avut și faptul că am publicat pentru fiecare test și baremul”, a mai spus Monica Anisie.

Articolul precedentBAC 2020. 10 sfaturi de la Profu’ de mate pentru nota 10 la Matematică/ Plus cum se rezolvă problemele dificile
Articolul următorBAC 2020. Subiecte Mate-Info, Tehnologic, Științele Naturii și Pedagogic/ Fără polinoame în acest an UPDATE