Acasă Actualitate De ce părinții trebuie să completeze declarația pe propria răspundere? Monica Anisie:...

De ce părinții trebuie să completeze declarația pe propria răspundere? Monica Anisie: Sănătatea e importantă

Foto: edu.ro

Părinții trebuie să semneze o declarație pe propria răspundere a copiilor lor atunci când îi trimit la școală pentru că toată lumea trebuie să fie responsabilă pentru siguranța copiilor în spațiul școlii, a declarat ministrul Monica Anisie la o emisiune la Radio România Actualități.

„Este o declarație pe care Ministerul Sănătății a considerat că trebuie să o dea fiecare părinte, pentru că responsabilitatea trebuie să fie a noastră, a tuturor, a întregii societăți. Noi trebuie să ne gândim că în momentul în care revenim la cursuri trebuie să fim responsabili, atât noi, cadrele didactice, cât și părinții și să înțelegem că este importantă sănătatea, dar este importantă și siguranța copiilor în spațiul școlii. De aceea, Ministerul Sănătății a prevăzut această declarație.

Citiți și: Cum arată declarația pe proprie răspundere a părinților pentru trimiterea copiilor la școală

De fapt, nu este o noutate pentru că, de exemplu, dacă acum mergem la medicul de familie, dăm o astfel de declarație în care se prevede că eu îmi asum răspunderea pentru faptul că nu am intrat în contact cu o persoană care a fost diagnosticată pozitiv sau nu am simptome care să fie asociate celor de la virusul SARS-CoV-2”, a spus Monica Anisie.

Citiți aici despre: Regulile organizării claselor/ Fiecare școală va avea un responsabil pentru problema SARS-CoV-2

Articolul precedentOFICIAL Guvernul a adoptat ordonanța prin care e reglementată școala online/ Cine decide cum începe anul școlar
Articolul următorVIDEO Raluca Turcan: Solicităm Parlamentului să dezbată în regim de urgenţă proiectul cu școala online