Acasă Actualitate Jill Binden, noua prima doamnă a SUA, va fi în primul rând...

Jill Binden, noua prima doamnă a SUA, va fi în primul rând profesoară

Foto: Facebook: Joe Binden

Soția președintelui ales Joe Biden, Jill Biden, profesoară de limba engleză în ultimii 36 de ani, care are un doctorat în educație, nu va renunța să predea și își va păstra norma întreagă pe care o are la un colegiu public din apropiere de Washington și după ce va deveni oficial prima-doamnă a țării, scrie www.tes.com.

Jill Biden va continua să predea limba engleză la North Virginia Community College, acolo unde este deja de zece ani profesoară.

„Dacă ajungem la Casa Albă, voi continua să predau, este important. Vreau ca oamenii să prețuiască profesorii și să le cunoască contribuția și să ridice profesia”, spunea Jill Binden înainte de alegeri.

Michael LaRosa, purtător de cuvânt al viitoarei prime-doamne, a confirmat informația duminică. „Dr. Biden se concentrează pe formarea echipei sale și pe dezvoltarea priorităților ei în ceea ce privește educația, familiile militarilor și veteranilor și lupta împotriva cancerului”, a spus LaRosa.

Jill Biden a continuat să predea și când Joe Biden a fost vicepreședinte în administrația Obama. Și atunci a fost o premieră: nu se mai întâmplase ca o soție de vicepreședinte să aibă și o slujbă plătită.