Acasă Actualitate Document. Care sunt scenariile deschiderii școlilor

Document. Care sunt scenariile deschiderii școlilor

La o rată de infectare de 1 la 1.000 de cazuri, școlile vor funcționa în scenariul verde, iar toți elevii vor merge la școală arată hotărârea adoptată miercuri de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Față de rata de infectare care se calculează zilnic la nivel județean, în cazul școlilor, pragurile sunt mai mici (1 la 1000/ 1-3 la 1000, peste 3 la 1000), dar aceleași din toamna trecută.

„Ceea ce se schimbă este în privința categoriilor de școlari care pot lua parte la cursurilor în format fizic. Codurile de culoare din buletinul de presă privesc județele, în vreme ce codurile de culoare în privința școlilor privesc localitățile”, precizează reprezentanții CNSU.

În ce scenarii vor funcționa școlile:

  • Scenariul verde – La o rata de infectare mai mică sau egală cu 1 la 1.000 în ultimele 14 zile vor fi deschise cu prezență fizică toate creșele, grădinițele și școlile, iar toți elevii vor merge fizic la cursuri.
  • Scenariul galben – La o rată de infectare mai mică sau egală cu 3 la 1.000în ultimele 14 zile, vor fi deschise creșele, grădinițle, clasele primare. De asemenea, merg la școală și elevii din clasele terminale
  • Scenariul roșu – La o rată de peste 3 infectări la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile, dar mai mică de 6 la mie vor merge la școală copii de la creșă și grădinițe și elevii de la clasele primare.

Se recomandă participarea cu prezență fizică elevilor de la învățământ tehnologic, profesional, postliceal pentru activitatea de stagiu practic cu respectarea condițiilor impuse de organizatorii de practică

Consultă aici Hotărârea privind deschiderea școlilor

Explicațiile ministrului Sorin Cîmpeanu pot fi ascultate mai jos: