Acasă Actualitate Ministerul Sănătății: 90 de copii infectaţi cu SARS-CoV-2 sunt în spital

Ministerul Sănătății: 90 de copii infectaţi cu SARS-CoV-2 sunt în spital

Foto:pixabay.com

Aproximativ 90 de copii sunt internaţi în spitale, având COVID-19, iar cinci dintre ei sunt intubaţi, a anunțat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, într-o conferință de presă de marți

„Nu există doar SARS-CoV-2 atunci când vorbim de forme grave, sunt, de fapt, afectări plurisistemice, ale întregului organism, pentru că este un virus care circulă în întreg organismul şi declanşează acele fenomene imunologice de care ne temem cu toţii”, afirmă medicul.

Sunt 120 de paturi (de Terapie Intensivă – n.r.) pentru copii la nivelul întregii ţări. Sunt ocupate, momentan, cu copii în fază gravă, intubaţi, nouă paturi. Este impresionant că am pus în funcţiune paturi de terapie intensivă, însă pe măsură ce acestea sunt identificate, nu de acum, se săptămâni încoace, ele sunt foarte rapid ocupate şi de asemenea este impresionant faptul că putem să găsim resursa locativă pentru paturile de terapie: avem ventilatoare, monitoare, injectomate şi ce mai trebuie, problema este cu resursa umană care de un an de zile este mai mult decât chinuită şi supusă unor eforturi deosebite”, a declarat Andreea Moldovan, marţi, într-o conferinţă de presă.

Moldovan a arătat că aproximativ 90 de copii sunt în spitale cu diverse forme de COVID-19, iar cinci dintre ei sunt intubaţi.  

Nu există doar SARS-CoV-2 atunci când vorbim de forme grave, sunt, de fapt, afectări plurisistemice, ale întregului organism, pentru că este un virus care circulă în întreg organismul şi declanşează acele fenomene imunologice de care ne temem cu toţii”, a explicat medicul.  

Articolul precedentSimulare Evaluare Națională 2021| Barem Matematică: Cum se notează cele trei subiecte
Articolul următorAsociația lui Cumpănașu are un proiect despre „etică, integritate și anticorupție” pentru Ministerul Educației| Cîmpeanu: „Îl analizăm”