Acasă Actualitate Sorin Cîmpeanu: O singură localitate mai e în carantină VIDEO

Sorin Cîmpeanu: O singură localitate mai e în carantină VIDEO

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, joi seară, că reducerea numărului de scenarii după care vor funcţiona unităţile de învăţământ, odată cu reluarea cursurilor, este „un pas important spre revenirea la normalitate”. Cîmpeanu a anunţat că joi 1.731 de localităţi au rata de infectare sub 1 la mie şi totşi elevii ar putea merge fizic la şcoală, iar 1.450 de localităţi au incidenţă mai mare. Doar o comună mai este în carantină, potrivit ministrului.

„Este un pas important spre revenirea la normalitate faptul că am redus numărul scenariilor la două.  Practic, pragul de 1 la mie face diferenţa între scenariul verde, în care toți elevii vin la școală. Este vorba despre 1.731 de localităţi în acest moment. Iar în scenariul doi,m un număr de 1.450 de localităţi, peste 1 la mie. În acest scenariu vor veni copiii din grădinițe, elevii de clasele I-IV plus clasa pregătitoare”, a declarat, joi seară, la TVR, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a mai precizat că o altă noutate din ordinul comun semnat joi este că vor merge la şcoală, indiferent de clasă şi de scenariu, toţi cei 27.750 de elevi din învăţământul special.

„Un lucru îmbucurător, apreciez că a existat înţelegere în cele din urmă (…) Este vorba despre elevi care au nevoie de (…) lucruri care nu pot fi asigurate în niciun caz online şi nici acasă”, a mai declarat ministrul.

Potrivit acestuia, în prezent în România există o singură comună care este în carantină, care va ieşi în 2 mai, deci înainte de reluarea cursurilor.

Citiți și: Document| Noile scenarii pentru deschiderea școlii. Ce spune Sorin Cîmpeanu despre testarea elevilor

DECIZIE. Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vin la școală în formație completă în toate scenariile

Ioana Mihăilă: Testarea cu teste rapide antigen clasice prin exudatul nazo-faringian rămâne opţiune pentru copiii care merg la şcoală

Ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii pentru reluarea anului şcolar în condiţii de siguranţă a fost semnat joi, urmând să fie publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, din 5 mai, cursurile se reiau după două scenarii, în funcţie de rata de infectare din localitate, mai exact dacă ea depăşeşte sau nu 1/1000 de locuitori.

Totodată, se permite organizarea orelor remediale cu prezenţa fizică a elevilor dacă localitatea nu este în carantină, dar şi participarea preşcolarilor/elevilor din învăţământul special, cu prezenţa fizică, la cursuri, cu aceeaşi condiţie, ca localitatea să nu fie în carantină.

Articolul precedentDocument| Noile scenarii pentru deschiderea școlii. Ce spune Sorin Cîmpeanu despre testarea elevilor
Articolul următorCîmpeanu, despre vaccinarea elevilor: Se va putea realiza în cele mai bune condiţii