Acasă Actualitate Cîmpeanu: Concursul pentru directori are loc pe 14 septembrie VIDEO

Cîmpeanu: Concursul pentru directori are loc pe 14 septembrie VIDEO

Concursul pentru posturile de directori de școli va începe în 14 septembrie, nu în 27 iulie, așa cum a fost anunțat anterior, a declarat miercuri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a participat miercuri la o ședință a Comitetului pentru dialog social, la care s-a discutat despre metodologia de concurs pentru ocuparea funcțiilor de director. „Referitor la metodologia de concurs, aceasta a fost avizată, urmând să se regleze o serie de aspecte la nivel de detalii. Lucrurile care sunt clare la acest monent: Concursul va debuta în data de 14 septembrie, în condițiile în care anul școlar 2021-2022 începe în 13 septembrie. În 14 septembreie demarează concursul pentru ocuparea posturilor de directori în toate școlile din România”, a spus Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, în 15 octombrie va fi organizată proba scrisă, iar pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie vor avea loc probele de interviu la nivelul fiecărei școli.

„În data de 22 decembrie, mai exact în perioada 20-22 decembrie, vor fi emise deciziile de numire, numire incepând cu luni, 10 ianuarie, dată la care începe semestrul 2. Practic, întreg concursul pentru ocuparea funcțiilor de director se va derula pe parcursul primului semestru din anul școlar 2021-2022. Au fost o serie de argumente pro și contra pe baza cărora Ministerul Educației a înțeles că, punând în balanță aceste argumente, este mai bine să demarăm concursul pe data de 14 septembrie decât în data de 27 iulie cu proba scrisă, cum a fost anunțat anterior”, a mai spus ministrul Educației.

Articolul precedentEvaluare Națională 2021. Ministerul Educației a publicat un ghid complet pentru examen
Articolul următorEvaluare Națională 2021. Modele de Subiecte Limba Română| Regulile examenului de la finalul clasei a VIII-a