Acasă Evaluare Națională 2021 Evaluare Națională 2021: „Pantera Neagră” de Sorin Titel și un fragment...

Evaluare Națională 2021: „Pantera Neagră” de Sorin Titel și un fragment din Dilema Veche FOTO

Evaluare Națională 2021. La primul subiect, elevii care au susținut proba de limba română de la Evaluarea Națională 2021 au primit un fragment din Pantera Neagră de Sorin Titel și un text din revista Dilema Veche, la care au avut mai multe cerințe de gramatică și vocabular.

La cel de-al doilea subiect au avut de făcut o compunere de 150 de cuvinte despre o situație neprevăzută din timpul jocului din curtea școlii.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, după ora 15.00.

Joi, 24.06.2021, la nivelul județului Sibiu, elevii vor susține proba scrisă la Matematică, în 79
centre de examen.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către
părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 4 iulie.

Articolul precedentCe spune ministrul Educației despre subiectele de la Evaluare Națională 2021 VIDEO
Articolul următorEvaluare Națională 2021. Profesoară de limba română: Subiectul al doilea e greu