Acasă Actualitate Raport| Un profesor nevaccinat a infectat mai mult de jumătate din elevii...

Raport| Un profesor nevaccinat a infectat mai mult de jumătate din elevii dintr-o clasă

pixabay.com
Foto: pixabay.com

Un raport al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA arată că un singur profesor nevaccinat, și care nu purta mască a infectat cu COVID-19 mai mult de jumătate dintre elevii din clasă. Totul s-a întâmplat în luna mai, profesorul infectând apoi și alți elevi și membri ai familiei și comunității, scrie CNN.

„Este un prim exemplu de cât de ușor este să subminăm eforturile de protejare a copiilor prea mici pentru a fi vaccinați, a declarat Dr. Rochelle Walensky, directorul Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Profesorul a venit la muncă chiar dacă avea simptome Covid-19 și apoi și-a scos masca pentru a le citi elevilor, arată raportul CDC. El a presupus că simptomele indicau alergii, nu infecție COVID-19.
În sala clasă erau 22 de elevi, dintre care 12 s-au infectat – opt dintre ei fiind în cele două rânduri din față.

Raportul arată că școala a luate multe măsuri împotriva transmiterii virusului. Școala a cerut profesorilor și elevilor să poarte mască în interior. „În toată această perioadă, toate clasele respectau distanțarea, aveau filtre de aer, iar ușile și ferestrele erau lăsate deschise”, se mai arată în raport.

Articolul precedentBaza sportivă Cireșarii va fi refăcută de universitatea lui Sorin Cîmpeanu
Articolul următorCîţu: Voi face tot ce este posibil ca anul acesta şcoala să rămână cu prezenţă fizică