Acasă Actualitate Fără masă caldă la colegiile naționale

Fără masă caldă la colegiile naționale

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că nu se vor mai regăsi în programul Masă caldă colegiile naţionale, considerând că nevoia unei mese calde este mai mare în zone din mediul rural, în localităţi izolate şi chiar în mediul urban, dar pentru o altă categorie de şcoli.

Sorin Cîmpeanu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că 300 de şcoli vor beneficia de programul Masă caldă în şcoli.  

„O preocupare de bază a Ministerului Educaţiei este finalizarea şcolilor care vor putea beneficia de programul Masă caldă. Este vorba de 300 de şcoli. Este vorba de decizia de a iniţia o nouă ordonanţă de urgenţă prin care să putem creşte, o să vedem cât, acest număr de şcoli. Important este ca selecţia acestor şcoli să se facă în aşa fel încât să beneficieze de masă caldă acei elevi care au cea mai mare nevoie de această masă în şcoală. Este vorba, bineînţeles, de intersecţia listelor şcolilor care beneficiază de servicii de masă, spre exemplu, prin PNRAS şi lista şcolilor care beneficiază de masă caldă prin programul naţional Masă caldă, care anul acesta a fost dublat de la 150 la 300 de şcoli şi vom extinde peste 300 de şcoli dacă putem. Este vorba de o creştere semnificativă a alocaţiei zilnice pentru hrană, la 15 lei pe zi. Aş vrea să vă spun că alocaţia valabilă până acum nu era de natură să acopere costurile, mai ales în contextul evoluţiei preţurilor din ultima perioadă”, a transmis ministrul Educaţiei.

 El a precizat că pe lista unităţilor aflate în programul Masa caldă nu se vor mai regăsi colegiile naţionale. 

 „Aş vrea să vă spun că în această listă nu se vor mai regăsi, aşa cum s-a regăsit în fiecare din cei şase ani de aplicare, colegiul naţional din centrul unui municipiu, Bucureşti sau alt municipiu reşedinţă, pentru că, în mod evident, chiar dacă nu excludem nevoia de sprijin în acele şcoli, eu cred că este de natura evidenţei că nevoia de sprijin din perspectiva unei mese calde este mult mai mare în zone din mediul rural, în localităţi izolate sau chiar şi în mediul urban, dar pentru o altă categorie de şcoli”, a explicat ministrul Educaţiei.

Articolul precedentCîmpeanu: Profesorii care se vor titulariza în mediul rural vor primi 3 salarii medii brute pe economie
Articolul următorCîmpeanu: Evaluarea Națională va fi decalată cu o săptămână cel mai devreme în 2024