Acasă Scoala in Lume Coronavirus: Prima ceremonie de absolvire cu ajutorul roboților a avut loc în...

Coronavirus: Prima ceremonie de absolvire cu ajutorul roboților a avut loc în Japonia/ ” Când am intrat la facultate, nu am crezut niciodată că îmi voi opera avatarul și voi participa la ceremonia de absolvire”

O universitate din Japonia a găsit un mod inedit să organizeze ceremonia de absolvire pentru studenții aflați în ultimul an de studiu, însă fără să încalce regula distanțării sociale impusă din cauza coronavirusului.

Universitatea de Business Breakthrough (BBT University) din Tokyo a reinventat în acest an tradiția ceremoniei de absolvire în care studenții erau premiați și țineau discursuri. Pe 28 martie, absolvenții au putut participa la ceremonie de la distanță cu ajutorul a patru roboți. Tinerii au dirijat de la distanță roboții de tip ”new me” care le-au luat certificatele de absolvire, potrivit site-ului universității.

Roboții au fost dezvoltați de compania ANA Holdings astfel încât să aibă un ecran de afișare care arata fețele absolvenților și niște „brațe” proiectate pentru a primi certificatele. Dispozitivele erau schimbate de fiecare dată când era strigat un student.

Pentru a arăta cât de cât a absolvenți de facultate, roboții au fost îmbrăcați în costumele tradiționale de absolvire și fiecare purta o robă pusă pe capul ”ecran” al fiecărui absolvent.

Alți participanți la ceremonie s-au alăturat prin aplicația zoom, proiectată pe un ecran, iar aici ei își exprimau urările pentru ce care erau strigați pentru a li se înmâna diploma.

Diplomele au fost înmânate președintele universității din Tokyo, Omae Kenichi. Acesta le-a spus absolvenților că educația primită în timpul facultății îi obligă să muncească din greu și să aibă un rol activ în lume.

Unul dintre absolvenții Universității BBT care a participat la ceremonia de absolvire a spus că va ține minte toată viața această ceremonie de absolvire. „Când am intrat la facultate, nu am crezut niciodată că îmi voi opera avatarul și voi participa la ceremonia de absolvire. Cu toate acestea, primirea unei diplome în public este o experiență inedită”, a spus absolventul.

Profesorul Shugo Yanaka, decanul Facultății de Administrare a Afacerilor, este cel care a planificat ceremonia de absolvire cu ajutorul roboților

„M-am gândit că prin introducerea avatarilor putem realiza o ceremonie de absolvire online care să rămână în sufletul studenților, și sper că această inițiativă va fi de ajutor instituțiilor de învățământ care au dificultăți în organizarea ceremoniilor de absolvire”, a spus Shugo Yanaka.

Articolul precedentCoronavirusul a lăsat studenții fără ceremonii de absolvire: „E la fel cum ne-ar fura cineva ultimul an de studiu”
Articolul următorMinisterul Educației: Structura anului școlar nu a fost modificată