Acasă Actualitate Coronavirusul a lăsat studenții fără ceremonii de absolvire: „E la fel cum...

Coronavirusul a lăsat studenții fără ceremonii de absolvire: „E la fel cum ne-ar fura cineva ultimul an de studiu”

Foto: Facebook/ johns hopkins university

Viața studenților din ultimul an de facultate s-a schimbat radical din cauza crizei coronaviruslui. Studenții de la celebra Universitate Johns Hopkins se pregăteau să participe la ultima repetiție pentru spectacolul „La Rondine” de Puccini, pe care urmau să-l prezinte în cadrul festivității de absolvire din acest an. Dar au primit un email de la președintele universității prin care li se spunea că au fost anulate toate adunările neesențiale din cauza coronavirusului, potrivit voanews.com.

Nu a fost singurul eveniment pe care Universitatea Johns Hopkins l-a anulat recent. Nici absolvenții din ultimul an nu-și mai țin întâlnirile și evenimentele tradiționale la Johns Hopkins. Studenta Hannah Alexandra Noyes a început să plângă în timpul interpretării sale în „La Rondine”, dar nu pentru că povestea pe care o jucau era tristă, ci pentru că este ultimul ei an de școală.Școala de Medicină a Universității Johns Hopkins, a cărei absolventă va fi în curând Hannah, este renumită și activă în cercetarea medicală asupra coronavirusului. Statisticile de la Johns Hopkins relatau că, până la sfârșitul lunii martie, peste 140.000 de americani aveau COVID-19, boala cauzată de virus.

Majoritatea universităților din SUA au luat măsuri pentru a-și proteja studenții și angajații. Au anulat evenimentele sportive și spectacolele artistice și i-au trimis pe studenți acasă să-și continue cursurile online.

Pentru studenții din ultimul an de studiu care se pregăteau să finalizeze cursurile a fost un sfârșit brusc pentru patru ani de prietenie.

Mulți studenți s-au grăbit să creeze încă o amintire din zilele lor de facultate atunci când au aflat că universitățile se închide de a doua zi.

Nick Grace, unul dintre studenții din ultimul an de la Colegiul Endicott, Massachusetts, a declarat pentru The Associated Press că înainte să plece acasă a mai făcut o plimbare prin școală. ”M-am uitat la știri și nu pare că va fi prea curând vreo ceremonie de absolvire. Dacă nu avem serbările noastre e ca și cum ne-ar fura cineva ultimul an de studiu”, a spus Nick Grace.

Studentii de la Universitatea Calgate au petrecut o noapte în curtea campusului, iar apoi au înot noaptea în Lacul Taylor din apropiere. „La acel moment, am zis că ori facem noaptea de neuitat atunci ori niciodată”, a spus Caroline Barrett, absolventă în ultimul an.

Înainte să se închidă universitățile, mai mult de 500 de studenți din ultimul an de la Boston College au stat toată noaptea pentru a urmări răsăritul peste Chestnut Hill.

La Universitatea Elon din Carolina de Nord este tradiție ca ca toți studenții din anul I să primească să primească drept dar sămânța unui stejar. În mod normal, școala le dă apoi absolvenților un copac mic pentru a-l planta la casa lor următoare. „Nu sunt foarte supărat, dar este foarte trist că suntem singura clasă care nu va putea să o facă”, a spus studentul Ari Denberg din ultimul an.

La University Rice din Texas, studenții parcurg în mod tradițional intrarea principală a școlii, cunoscută sub numele de Sallyport, doar de două ori, adică în timpul primei lor ceremonii de primire și la absolvire. După ce li s-a spus că vor termina probabil semestrul online, din casele lor, absolventa Christina Tan a creat un grup Facebook pentru a organiza o ceremonie neoficială. Instant, o pătrime din cei 1.000 de membri ai ultimului an de studiu de la Rice s-au încris.

Articolul precedentSenatul francez votează pentru interzicerea purtării vălului islamic de către mamele care își aduc copiii la școală
Articolul următorCoronavirus: Prima ceremonie de absolvire cu ajutorul roboților a avut loc în Japonia/ ” Când am intrat la facultate, nu am crezut niciodată că îmi voi opera avatarul și voi participa la ceremonia de absolvire”