Acasă Actualitate Profesorii nu vor intra în șomaj tehnic/ Ce se întâmplă cu plata...

Profesorii nu vor intra în șomaj tehnic/ Ce se întâmplă cu plata cu ora

Foto: Facebook FSLI

Ministrul Educației și premierul Ludovic Orban au declarat că salariile profesorilor se vor plăti integral, la fel cum s-au plătit și până acum, iar profesorii nu vor intra în șomaj tehnic.

”Salariile profesorilor se plătesc ca și până acum, în niciun caz nu se pune problema șomajului tehnic al profesorilor”, a declarat Monica Anisie, într-o intervenție la Realitatea Plus.

Ludovic Orban le-a cerut însă profesorilor să se implice mai mult în ceea ce privește orele pe platformele online, astfel încât anul şcolar să nu fie îngheţat. ”Profesorii nu vor intra în şomaj tehnic”, a spus Ludovic Orban la Europa FM.

Cu toate acestea, sindicatele au sesizat Ministerul Educației cu privire la neplata orelor efectuate în regim de plata cu ora pentru unii dintre profesorii care au prestat aceste ore, inclusiv la discipline la care se susțin examene naționale.

”Am avut o discuție cu conducerea MEC referitoare la neplata orelor efectuate în regim de plata cu ora, atragând atenția ca sunt și cadre didactice care au prestat aceste ore și la discipline la care se susțin examene naționale, lucru care poate fi demonstrat. Mi s-a promis ca se va solicita inspectoratelor școlare sa se facă o centralizare a acestor ore, după care se va lua o decizie”, a precizat Simion Hăncescu, președintele Sindicatelor Libere din Învățământ, într-o adresă trimisă profesorilor.