Acasă Actualitate Monica Anisie: În perioada următoare, vom prezenta scenariile pentru posibilitatea reluării cursurilor...

Monica Anisie: În perioada următoare, vom prezenta scenariile pentru posibilitatea reluării cursurilor / Nu se va îngheța anul școlar

Foto: edu.ro

Specialiștii de la Ministerul Educației au realizat mai multe variante pentru reluarea cursurilor școlare, a precizat ministrul Monica Anisie într-o intervenție la Realitatea Plus.

”Nu voi lua nicio decizie în sensul în care să existe vreo posibilitate să fie prejudiciați elevii sau studenții. Încă de la început am spus că nu va fi luată în calcul înghețarea anului școlar, dar trebuie să precizez că această stare de urgență a fost prelungită, și în perioada următoare, alături de actorii educaționali, vom veni în spațiul public și vom prezenta scenariile. Scenariile respective vor fi luate în calcul numai în momentul în care elevii, studenții și cadrele didactice vor fi în siguranță. Deci, reluarea cursurilor va fi în relație directă cu perioada evoluției pandemiei de coronavirus în România”

Cursurile online pentru învățământul preuniversitar continua după vacanța de primăvară care are loc între 4 aprilie și 21 aprilie. Însă, ministrul Monica Anisie a spus că este necesar un act normativ referitor la învăţarea online.

„Este necesar ca din partea Ministerului Educaţiei să se realizeze un act normativ şi pentru acest tip de învăţare – învăţarea online. (…) Vom reglementa în mod clar care sunt parametrii în care trebuie să se desfăşoare şi aceste lecţii online, pentru că este necesară o metodologie în acest sens, un act normativ care să stipuleze ceea ce este un răspuns la întrebările venite atât din partea părinţilor, cât şi din partea elevilor”, a arătat Anisie.

Potrivit ministrului, în această perioadă lecţiile online au avut ca scop fixarea cunoştinţelor.

„În această perioadă lecţiile online au fost lecţii de fixare a cunoştinţelor, de recapitulare a cunoştinţelor de până la momentul suspendării cursurilor. Nu au fost lecţii de predare, nu au fost notaţi elevii. MEC a făcut această precizare în sensul în care trebuie să găsim soluţii şi pentru acei copii care nu au acces la aceste lecţii online”, a mai spus Anisie.

Articolul precedentMinisterul Educației: Structura anului școlar nu a fost modificată
Articolul următorProfesorii nu vor intra în șomaj tehnic/ Ce se întâmplă cu plata cu ora