Acasă Actualitate VIDEO Ludovic Orban, despre reluarea cursurilor: ”Obligatoriu va trebui să asigurăm măști...

VIDEO Ludovic Orban, despre reluarea cursurilor: ”Obligatoriu va trebui să asigurăm măști pentru toți copiii”

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că decizia redeschiderii școlilor va fi luată ”în funcție de contextul epidemiologic și de capacitatea efectivă de a reduce la maximum orice risc de îmbolnăvire a copiilor noștri”.

”Se analizează care sunt nevoile, în cazul în care se ia decizia de deschidere, măsurile specifice care trebuie luate. Obligatoriu va trebui să asigurăm măști pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice”, a spus Orban la după vizita de la Institutul Cantacuzino.

Premierul a mai spus că această decizie va fi luată împreună cu președintele Klaus Iohannis și cu echipa de la Ministerul Educației, pe baza estimărilor făcute de Ministerul Sănătății.

”Decizia va fi luată în funcție de contextul epidemiologic și de capacitatea efectivă de a reduce la maximum orice risc de îmbolnăvire a copiilor noștri”, a completat premierul.

Ludovic Orban a spus că pentru revenirea la școală a elevilor se analizează care sunt nevoile, în cazul în care se ia decizia de deschidere, măsurile specifice care trebuie luate”.

”Obligatoriu va trebui să asigurăm măști pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice. Sunt măsuri care trebuie pregătite și, în funcție de decizie, vor fi luate”, a spus premierul.