Acasă Actualitate VIDEO Prima doamnă Jill Biden a vizitat o școală din București unde...

VIDEO Prima doamnă Jill Biden a vizitat o școală din București unde învață elevi ucraineni

Prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, care sâmbătă după amiază, împreună cu Carmen Iohannis, s-a întâlnit cu mai multe mame şi cu copii refugiaţi din Ucraina, le-a spus acestora că ele, mamele, sunt „cele uimitoare”.

În cadrul întâlnirii la care a participat alături de Carmen Iohannis, Jill Biden a discutat cu copii care sunt refugiaţi în România şi care continuă şcoala la Bucureşti, cu profesoare refugiate din Ucraina, ascultând de asemenea poveştile şi mărturiile mai multor femei care s-au refugiat din Ucraina şi se află pe teritoriul României de câteva săptămâni. 

„Cred că voi sunteţi cele uimitoare”, le-a spus Jill Biden mamelor care şi-au spus poveştile.

Una dintre acestea, care a pus la punct un sistem care le permite copiilor ucraineni să continue şcoala atât timp cât se află în România, a povestit că a pus bazele acestui proiect după ce a mers în Gara de Nord din Bucureşti şi a început să strige, oferindu-şi serviciile de cadru didactic. Femeia a sus că un voluntar i-a dat numărul de telefon al ministrului Educaţiei, care a ajutat-o în acest sens. Femeia a precizat că există o listă de 900 de copii veniţi în România din Ucraina care îşi doresc să înveţe, aceştia dorind să nu plece departe de ţara lor şi să se întoarcă în Ucraina atunci când războiul se va termina.

 O altă ucraineancă, ajunsă în România din Harkov, a povestit viaţa pe care a dus-o în zilele în care s-a adăpostit într-un subsol la începutul războiului şi temerile legate de sănătatea familiei, dar mai ales a copilului său.

Jill Biden şi Carmen Iohannis au ajuns la şcoala din Capitală unde urmează să discute cu elevi români şi ucraineni. Ele au sosit zâmbitoare, ţinându-se de mână, iar la intrarea în şcoală, alături de reprezentanţii unităţii de învăţământ, au fost aşteptate şi de ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

Jill Biden va călători apoi la Bratislava, Slovacia, pentru a se întâlni cu personalul ambasadei SUA. Duminică, 8 mai, Prima Doamnă va merge la Kosice şi Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiaţi, cu lucrători umanitari şi slovaci locali care sprijină familiile care au căutat refugiu în Slovacia în timpul acestei crize.Luni, 9 mai, Prima Doamnă se va întâlni cu membri ai Guvernului Slovaciei înainte de a pleca în Statele Unite.

Vineri seară, Jill Biden le-a servit mâncare militarilor americani aflaţi la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Ulterior, ea a ajuns la Bucureşti, unde se va întâlni, sâmbătă, cu soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis.

Articolul precedentStudenții cer indexarea burselor cu inflația
Articolul următorȘase medalii, între care două de aur, şi locul I pe echipe la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori