Studenții de la Facultatea de Medicină de la Universitatea Newcastle au fost lăsați să absolve mai devreme pentru a putea astfel să își înceapă munca în spital pentru a ajuta la lupta cu Covid-19, potrivit CronicleLive. În această situație s-au aflat 300 de studenți care au absolvit și apoi au fost angajați în spitale din toată Marea Britanie.
Studenții din anii terminali și-au văzut examenele din ultimul an anulate și acum încep munca din prima linie în lupta împotriva coronavirului.
Universitatea Newcastle are cei mai mulți studenți care au ales să rămână în regiune după absolvire, iar medicii din spitalele din Nord-Est i-au întâmpinat pe studenți cu brațele deschise.
Este și cazul Emmei Rainey care știa de când avea 16 ani că vrea să se facă medic. În 2012, mama Emmei a fost diagnosticată cu cancer de sân. În acele zile, Emma a văzut cum personalul medical a îngrijit-o și a sprijinit-o pe mama sa și s-a gândit că trebuie să dea ceva înapoi și a ales medicina. În 2014 Emma a fost admisă la Universitatea Newcastle.
După ce a absolvit mai repede în acest an, Emma a început primul său job la Spitalul de Urgență din Northumbria, Cramlington.
„La început nu m-am simțit pregătiă. Însă, după ce am vorbit cu medicii, cred că ceea ce am învățat este că niciodată nu te simți pregătit în prima zi ca medic. Cred că este o muncă descurajantă în timpul pandemiei coronavirusului, dar lucrez într-un mediu în care am găsit cu adevărat susținere, toată lumea face tot posibilul pentru ca toți ceilalți să fie fericiți la locul de muncă. Niciodată nu am avut acest sentiment al lucrului în echipă”, a spus Emma.
Un alt sutdent care a absolvit mai devreme este Sam Craven care în urmă cu șase ani s-a mutat din Solihull pentru a studia medicina la Universitatea Newcastle. Sam lucrează acum la Spitalul Regal din Sunderland. Tânărul medic se simte copleșit de sprijinul pe care îl are din partea medicilor.
„A fost un mare șoc pentru noi, deoarece am crezut că vom da examenele finale, dar apoi ni s-a spus că vom absolvi și că putem începe munca. Personal, m-am simțit destul de pregătit, pentru că făcusem deja multă practică în clinică. Pentru mulți a fost numai aducere aminte, deoarece aveau cunoștințele și abilitățile pentru job”, a spus Sam.
Președintele Asociației Medicale Britanice din Nord-Est le-a urat succes tinerilor pentru cariera lor în cea mai respectată și răsplătitoare profesie din lume.
„Intrați în profesie într-un moment în care națiunea trece prin cea mai mare criză, iar acest lucru, în calitate de medici, va necesita compasiune, înțelegere, empatie, angajament și, fără îndoială, umanitate și curaj”, a spus Dr. George Rae.