Acasă Scoala in Lume Japonia: Universitățile oferă bani de internet pentru a-i ajuta pe studenții în...

Japonia: Universitățile oferă bani de internet pentru a-i ajuta pe studenții în pericol de abandon

Zeci de universități din Japonia oferă studenților finanțare pentru serviciile de internet, burse și reduceri pentru costurile de studiu, ca răspuns la criza coronavirusului. Universitățile subvenționeză cursurile online din fondul de urgență instituit la nivel național, ca răspuns la pandemia de COVID-19. Cursurile din semestrul al doilea care începea de obicei în aprilie au fost amânate în majoritatea instituțiilor de învățământ până în mai și se vor desfășura de la distanță, potrivit The Japan Times.

Universitatea Meiji Gakuin din Tokyo va plăti 50.000 de yeni pentru fiecare dintre cei 12.000 de studenți pentru a-i ajuta să achiziționeze servicii de internet adecvate și echipamente de calculator. Măsurile au fost luate pentru că universitatea a trecut la învățarea la distanță pentru întreg semestrul de primăvară care a început în urmă cu o săptămână. Reprezentanții Universității Meiji Gakuin au declarat că oferă burse speciale studenților ale căror familii se confruntă cu dificultăți economice din cauza pandemiei, cum ar fi pierderea joburilor și intrarea în șomajul tehnic.

Universitatea Kanagawa din Yokohama acordă tot 50.000 de yeni japonezi celor 18.000 de studenți, care vor urma numai cursuri online începând cu 11 mai.

Institutul de Tehnologie Shibaura din Tokyo și Universitatea Tokai care apaține de Prefectura Kanagawa au anunțat subvenții similare. În plus, Universitatea Tokai dă până la 10.000 de dolari pentru fiecare dintre cei aproape 30.000 de studenți, în funcție de nevoile lor individuale, pentru a ajuta la compensarea costurilor accesului la internet și a echipamentelor pentru calculator.

Începând cu cel de-al doilea semestru, Universitatea din Shibaura va reduce școlarizarea pentru toți studenții cu 60.000 yeni japonezi, o sumă pe care universitatea o consideră ca ajutor legat de internet.

Universitatea Tohoku din Sendai a alocat 400 de milioane de dolari ca fond de de urgență pentru studenți, în care include sprijinul pentru învățarea la distanță, locurile de muncă part-time pentru aproximativ 2.500 de studenți și bursele pentru cei care au nevoie de sprijin.

Universitatea Hiroshima a declarat că va oferi burse de urgență de 30.000 yeni japonezi, acordate lunar pentru studenții care au nevoie urgentă de finanțare.

6 din 10 studenți nu mai au sprijin financiar

Măsurile au fost luate și după ce au existat semnale de abandon masiv din partea studenților care se confruntă cu probleme financiare. Un sondaj recent arată că unul din 13 studenți din Japonia vrea să părăsească școala din cauză că focarul de coronavirus i-a lăsat pe mulți dintre ei fără sprijin financiar. Sondajul arată că aproximativ 60 la sută dintre studenți au suferit pierderi de venit ca urmare a pierderii jobului, în timp ce aproximativ 40 la sută au spus că părinții lor au avut pierderi finaciare grave.

În Japonia există aproximativ 780 de universități, dintre care aproximativ 80% sunt private.

Citiți și: Coronavirus: Prima ceremonie de absolvire cu ajutorul roboților a avut loc în Japonia/ ” Când am intrat la facultate, nu am crezut niciodată că îmi voi opera avatarul și voi participa la ceremonia de absolvire”

Articolul precedentProf. univ. dr. Constantin Cucoș, coordonatorul pregătirii profesorilor de la Iași: În online, programa școlară nu mai poate fi parcursă integral
Articolul următorDOCUMENT Ce reguli propune ISMB pentru revenirea la școală/ Cum se va da Bacalaureatul și Evaluarea Națională