Acasă Preuniversitar Prof. univ. dr. Constantin Cucoș, coordonatorul pregătirii profesorilor de la Iași: ...

Prof. univ. dr. Constantin Cucoș, coordonatorul pregătirii profesorilor de la Iași: În online, programa școlară nu mai poate fi parcursă integral

Programa școlară actuală nu a fost proiectată pentru predarea online, iar profesorii nu sunt pregătiți să țină cursuri la distanță, susține coordonatorul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași pentru  BZI.ro.

„Nu cred că este pregătit (n.r. sistemul de educație). Apoi, nici corpul profesoral nu este format pentru o astfel de predare, decât într-o pondere insuficientă pentru a face față provocărilor actuale. Pornind de la această criză, vom fi mai atenți la ce trebuie să pregătim pentru viitor”, susține prof. univ. dr.  Constantin Cucoș  într-un interviu pentru BZI.ro.

Profesorul  arată că testarea elevilor ar trebui făcută diferit comparativ cu  cea de la clasă, în funcție de vârsta elevilor.

„Totul depinde și de vârsta elevilor (…) Trebuie spus că nu toate activitățile de formare pot fi transferate prin noile tehnologii – să ne gândim, de pildă, la activitățile ludice sau de exersare a abilităților practice la copiii mici. Cât privește acoperirea programei, aceasta nu mai poate fi parcursă în integralitatea ei. Aceasta a fost concepută pentru o realitate normală și nu pentru una specială, cum este cea prezentă”, a mai spus prof. univ. dr. Constantin Cucoș.

Articolul precedentCe lecții poate învăța educația din România din criza coronavirusului – Opinie de Luminița Corneanu
Articolul următorJaponia: Universitățile oferă bani de internet pentru a-i ajuta pe studenții în pericol de abandon