Acasă Preuniversitar Daniel Funeriu, despre Bacalaureat și Evaluare Națională: Este imperativ să se organizeze

Daniel Funeriu, despre Bacalaureat și Evaluare Națională: Este imperativ să se organizeze

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, scrie într-o postare pe Facebook că este imperativ să se organizeze Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Funeriu spune că ”mafioții din educație” vor să se folosească de acest prilej „pentru a da moca bacalaureatul unui număr mare de elevi”. Despre Evaluarea Națională, Funeriu spune că nu pot fi folosite notele de la clasă pentru că ele sunt umflate artificial.

Ce scrie Daniel Funeriu:

Avertizez public asupra a două chestiuni majore din sistemul de educație din România:

1) este imperativ să se organizeze bacalaureatul. Veți vedea în zilele care urmează o avalanșă de solicitări ca bacalaureatul să fie acordat anul acesta pe baza mediilor de la clasă. Sunt vocile mafioților din educație, care vor să folosească această portiță pentru a da moca bacalaureatul unui număr mare de elevi, inclusiv celor picați în generațiile trecute, astfel încât universitățile slabe, rămase în pană de studenți după bacalaureatul cinstit din 2011, să aibă din nou clienți.

2) Este imperativ să se organizeze evaluarea națională: în sistemul actual de admitere la liceu nu putem lăsa mediile de la clasă, despre care se știe că sunt umflate artificial, să denatureze ierarhia intrării la liceu. Atenționez că dacă Legea 1 era aplicată nu aveam azi această problemă.
Sper ca ministerul împreună cu președintele să-i pună la punct pe salahorii educaționali care, asemeni unui balaur cu 20 de capete, nu pierd nicio ocazie pentru a se înfrupta din firavul trup al educației din România
.

PS: fiind cel care a așezat învățământul românesc pe baze valorice sănătoase, prin bacalaureatul corect și cruciada antiplagiat, îi avertizez pe cei care vor să întoarcă ceasul istoriei înapoi că vor avea de-a face cu mine. Ceea ce, când sunt supărat, nu e o idee bună. Dacă aveți dubii că e o idee proastă să mă enerveze cineva, întrebați-l pe Ponta cum e să primească cu dedicație o torpilă trasă de mine.

Articolul precedentRadu Gologan, despre examenele naționale: Folosirea notelor de peste ani ar fi un precedent periculos
Articolul următorStudenții susțin incompatibilitatea dintre persoanele condamnate penal și funcția de profesor