Acasă Preuniversitar O educatoare despre reformele din învățământ: Doar promisiuni și vorbe deșarte care...

O educatoare despre reformele din învățământ: Doar promisiuni și vorbe deșarte care să aducă voturi

O educatoare din Sfântu Gheorghe, Covasna, critică modul în care ministrul Educației gestionează situația din învățământ în timpul închiderii școlilor.

”De 30 de ani aștept să se întâmple ceva în acest sistem a cărui parte activă sunt. De 30 de ani, fiecare schimbare de guvern ne-a fericit cu alt ministru și alte reforme”, arată Rodica Nina Secelean într-un mesaj pe Facebook.

Ea consideră că tabletele promise de minister pentru elevi sunt bune pentru video call, ”dar pentru redactarea unor teme, referate, nu prea”. Educatoarea scrie într-un mesaj pe Facebook că  unitățile de învățământ nu sunt dotate pentru secolul XXI.

În plus, mai spune educatoarea, profesorii nu sunt pregătiți pentru predarea online.

”Nu acele cursuri de doi lei din facultate, nu acelea de un leu plătite din buzunarul meu cu sute de lei, în cea mai mare parte în contul unor asociații obscure fără nicio legătură cu educația, dar având rude „la Ierusalim” vorba românului, ci cursuri ținute de profesioniști plătite de tine, drag minister, pentru că este în interesul tău să ai oameni de calitate, care să pregătească oameni de calitate”, arată Rodica Nina Secelean.

Educatoarea nu este de acord cu modul în care se vor încheia mediile elevilor și se vor pune note, în sensul că părintele trebuie să își dea acordul pentru calificativul/nota pe care profesorul îl/o acordă elevului.

”Cum să îmi ceri mie calitate când mă obligi să fac „evaluări prietenoase” și, mai nou, să cer aprobare pentru nota/calificativul dat de mine în baza unor criterii stabilite în conformitate cu programa școlară și particularitățile de vârstă și individuale ale elevilor mei?”, mai arată educatoarea.

Educatoarea întreabă dacă ministerul a luat vreo măsură pentru întoarcerea elevilor la școală în septembrie.

”Ai luat măsuri sau vreo decizie care să mă asigure pe mine și pe părinți că în noul an școlar vom avea 10-12 copii în clasă? Te-ai asigurat că vei avea destui profesori sau, măcar ai idee de unde vei lua acei profesori?”, mai scrie Rodica Secelean.

Articolul precedentBacalaureat 2020/ Monica Anisie: Luăm în calcul posibilitatea ca probele orale să se desfășoare online VIDEO
Articolul următorSONDAJ: 80.1% dintre părinți susțin că școala online nu poate înlocui educația de la clasă/ Ce părere au părinții despre Teleșcoală