Acasă Preuniversitar Monica Anisie: Participarea la grupa mare la grădiniță devine obligatorie

Monica Anisie: Participarea la grupa mare la grădiniță devine obligatorie

Foto: edu.ro

Grupa mare devine obligatorie din toamna lui 2020, așa cum prevede legea promulgată în aprilie 2019 de către președintele Klaus Iohannis. Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat la emisiunea emisiunea  ”Din viața romilor”, că părinții trebuie să-și înscrie copiii cel puțin în grupa mare de la grădiniță, pentru ca ulterior să poată fi înscriși în clasa pregătitoare.

“Aș vrea să nu uite nici părinții, nici autoritățile – că tot vorbeam de inspectori, șamd – că începând din anul școlar următor, deci din toamnă, participarea la grupa mare la grădiniță devine obligatorie. Deci trebuie să-i încurajăm pe părinți să-și ducă la grădiniță copilul, pentru că a devenit obligatorie grupa mare”, a spus Monica Anisie.

Întrebată de moderatorul emisiunii, Monica Anisie a mai spus că fără grupa mare de la grădiniță nu mai poți fi înscris la școală. ”E important, cred, acest anunț pentru părinți. Să știe că de la toamnă trebuie să meargă la grădiniță copilul, cel puțin la grupa mare“, a spus Anisie.

Declarația ministrului poate fi urmărită în videoul de mai jos între minutele 41:52-42.21.

Legea prin care grădinița devine obligatorie a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis la 1 aprilie 2019 și prevede că  învăţământului obligatoriu i se adaugă ultimii doi ani de grădiniţă şi ultimii doi ani de liceu. Ultimii doi ani de grădiniţă înseamnă grupa mijlocie şi grupa mare. Legea prevede că  grupa mare din învăţământul preşcolar devin eobligatorie până cel mai târziu în anul 2020, grupa mijlocie până cel mai târziu în anul 2023, iar grupa mică până în anul 2030.

Anul acesta, reînscrierile la grădiniță au loc în perioada 25 mai – 5 iunie, iar înscrierile au loc în două etape începând cu 8 iunie. Înscrierile l la grădiniță pot fi realizate online, după cum a anunțat Ministerul Educației. Evaluarea psihosomatică a copiilor va fi înlocuită cu declarație pe proprie răspundere a părinților/tutorilor legali instituiți și recomandarea eliberată de grădinița pe care au frecventat-o.

Etapa I – 8 iunie- 3 iulie

Etapa a II-a – 20 iulie- 10 august

Corecturi – 11-31 august

Articolul precedentMonica Anisie, despre revenirea elevilor la școală: ”Părintele trebuie să evalueze starea de sănătate a copilului”
Articolul următorTeleșcoala cu alt ORAR: De luni, lecțiile vor avea 48 de minute