Acasă Preuniversitar Monica Anisie, despre revenirea elevilor la școală: ”Părintele trebuie să evalueze...

Monica Anisie, despre revenirea elevilor la școală: ”Părintele trebuie să evalueze starea de sănătate a copilului”

Părintele este cel care trebuie să evalueze starea de sănătate a elevului înainte de a merge la cursurile de pregătire pentru examenele naționale, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, în emisiunea ”Din Viața romilor”. Ministrul a explicat cum se va desfășura revenirea elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a la școală și a spus că, pe lângă pregătirea propriu-zisă, elevii vor avea parte și de susținere emoțională.

”Și până acum la fel se întâmpla, elevii de clasa a VIII-a și cei de clasa a XII-a veneau în cele două săptâmâni de până la examen să se mai pregătească împreună cu profesorii. Despre aceste cursuri de pregătire vorbim. Și vor desfășura și activități de susținere emoțională, de consiliere din partea consilierului școlar, pentru că am trecut prin această situație de izolare și au nevoie să fie încurajați”, a spus Monica Anisie.

Ministerul a spus din nou că prezența la aceste cursuri nu este obligatorie.

”Părintele trebuie să evalueze starea de sănătate a copilului, și în același timp riscurile la care ar supune familia. Dacă în familie există o persoană vulnerabilă, atunci nu-l trimit pe copil la aceste cursuri de pregătire. Dar aceste cursuri pot continua online. Copilul se pregătește în continuare online”, a spus ministrul.

În același timp, Monica Anisie a descris modul în care vor avea loc activitățile din școală.

”Noi vom lua măsuri de siguranță. Elaborăm un ordin comun cu Ministerul Sănătății. Avem acolo prevăzute măsuri clare. Adică la momentul intrării pe poarta școlii li se va lua temperatura de către cadrul medical, vor merge pe un culoar bine delimitat, dezinfectat totul cu o zi înainte, vor primi din partea Guvernului României măștile atât la intrarea în unitate, cât și la ieșire, să nu plece cu masca pe care a avut-o în interior. În momentul în care pătrund în unitatea de învățământ vom avea covorașe cu dezinfectant”, a spus Monica Anisie.

Culoarele școlii prin care se vor deplasa elevii  vor fi dezinfectate, iar aceștia vor avea un circuit foarte clar pe unde trebuie să meargă.

”Sala de clasă în care ei pătrund va fi dezinfectată cu o zi înainte. Sala va fi aerisită înainte să pătrundă copiii, toate suprafețele, masa,  scaunul vor fi dezinfectate. În sala de curs nu vor fi mai mult de 10 elevi, care nu vor schimba sala de clasă în toată această perioadă. În momentul în care pleacă, acești copii vor fi îndreptați către un alt culoar tocmai pentru a nu se întâlni cu alți elevi. Va avea loc igienizarea suprafețelor, dacă vor veni în schimburi pentru că nu sunt suficiente clase, adică vor veni după vreo 2 ore, 3 ore”, a mai spus Anisie.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI.  

Reamintim că sâmbătă Institutul National de Sănătate Publicăa propus măsurile pe care școlile trebuie să le ia atunci când elevii se reîntorc la școală. Astfel, Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a vor sta la școală cel mult 3 ore în perioada cât se pregătesc pentru examenele națioanle. Accesul în interiorul școlii se va realiza doar după dezinfecția mâinilor, verificarea temperaturii (care nu trebuie să depășească 37 de grade). O măsură care a creat dezbatere este aceea prin care este interzisă participarea la aceste cursuri a  elevilor și a personalului didactic sau auxiliar care suferă de afecțiuni cronice, locuiesc împreună cu persoane ce suferă de astfel de afecțiuni sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani.

Citiți și: ULTIMA ORĂ Cum se vor desfășura examenele naționale/ Nouă măsuri propuse de INSP

Articolul precedentFOTO Cum arată laboratorul de la UMF Iași unde s-au prelucrat 2.500 de probe pentru detecția SARS-CoV2
Articolul următorMonica Anisie: Participarea la grupa mare la grădiniță devine obligatorie