Acasă Preuniversitar Creșteri de 166 milioane lei pentru salariile profesorilor – proiect

Creșteri de 166 milioane lei pentru salariile profesorilor – proiect

Foto: pixabay.com

Salariile  profesorilor vor crește din 2020, arată un proiect de hotărîre pus în dezbatere publică de Ministerul Educației. În nota de fundamentare se arată că  în cazul personalului care în anul 2020 are salariul de bază la nivelul celui din anul 2022, majorările salariale se calculează și se aplică, fiecare, la același salariu de bază în plată. De asemenea, nota de fundamentare arată că începând cu cu data de 1 septembrie 2020 salariile de bază prevăzute de lege sunt cele aferente anului 2022. Aceste majorări/creșteri salariale prevăzute de lege, pentru cele 3 luni, generează cheltuieli salariale de 166 milioane lei.

HOTARARE privind stabilirea drepturilor salariale specifice personalului didactic din învățământul preuniversitar prevazute in Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice la Anexa I, Capitolul I, Litera B Reglementari specifice personalului didactic din invatamant, art. 4, art. 5 alin (1), art. 7, art. 8, art. 15, precum si la art. 45 din Legea nr. 5/2020 Legea bugetului de stat pe anul 2020

Art. 1 Personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere și personalul de îndrumare și control din învățământ beneficiază de creșterea salariilor de bază, potrivit art. 38, alin. (4) si alin. (4^1) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 2 În anul 2020, salariile de bază precum și majorările/creșterile prevăzute în Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plptit din fonduri publice la Anexa I, Capitolul I, Litera B Reglementari specifice personalului didactic din învățământ, art. 4, art. 5 alin (1), art. 7, art. 8, art. 15, precum si la art. 45 din Legea nr. 5/2020 Legea bugetului de stat pe anul 2020.

Art. 3 In cazul personalului care are salariul de bază la nivelul celui din anul 2022, majorările salariale prevăzute la art. 2 se calculează și se aplică, fiecare, la salariul de baza prevăzut în Anexa I, Capitolul I, Litera A din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Art. 4 Sporurile, indemnizațiile și compensațiile de care beneficiază personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere și personalul de indrumare și control din învățământ se stabilesc în conformitate cu prevederile art. 34, alin. (2) din Ordonanța de Urgenta a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, cu modificarile și completările ulterioare.

Consultă aici proiectul de hotărâre privind majorările salariale

Consultă aici nota de fundamentare

Articolul precedentORDIN: Elevii pot să nu poarte mască doar în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanțarea corespunzătoare
Articolul următorÎnceperea probelor de la examenele naționale ar putea fi mai târziu – Monica Anisie