Acasă Actualitate DOCUMENT Ordinul cu școlile pilot, în Monitorul Oficial/ Finanțarea va fi la...

DOCUMENT Ordinul cu școlile pilot, în Monitorul Oficial/ Finanțarea va fi la fel ca la cele normale

stiriedu.ro
stiriedu.ro

Ordinul pentru înființarea școlilor pilot, experiențiale și de aplicație a fost publicat în Monitorul Oficial. Rolul unităților de învățământ cu statut de unități-pilot, experimentale și de aplicație este de a pune în aplicare și de a evalua proiecte de cercetare educațională, noi modele curriculare și de carieră didactică, în vederea fundamentării de politici publice la nivel național. „Obiectul pilotării îl constituie intervenții educaționale inovative, modele currciculare și de carieră didactică în vederea evaluării determinării potențialului de valorificare extinsă și de fundamentare a politicilor educaționale la nivel național, inclusiv din perspectiva pregătirii tinerilor din perspectiva integrării în societate”, se arată în ordin.

Școlile pilot vor fi finanțate la fel cum sunt finanțate și școlile din învățământul preuniversitar, din bugetul național al educației.

Școlile pilot își vor pierde statutul în cazul în care există solicitări ale părinților de a retrage elevii din activitățile pilot, dar și în cazul în care în urma evaluării continue care arartă că intervenția nu dă rezultate.

Articolul precedentMăști și separatoare din plexiglas în școlile unde cursurile încep în bănci – Ludovic Orban
Articolul următorJumătate din școlile din județul Cluj vor face cursuri la școală