Acasă Universitar UBB: Portalul despre COVID-19, mențiune la un concurs internațional

UBB: Portalul despre COVID-19, mențiune la un concurs internațional

Portalul pentru monitorizarea impactului pandemiei de COVID-19 asupra economiei creat de cercetătorii Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a fost premiat recent în cadrul competiției internaționale cu tema Flattening the Curve: COVID-19 Data Challenge, organizată de QED Group și Center for Global Data Visualization (CGDV) și sprijinită de Georgetown University din Washington DC (SUA), anunță universitatea.

Competiția a fost deschisă studenților și profesioniștilor din mediile academic și privat din întreaga lume, fiind înscrise peste 90 de proiecte de analiză și vizualizare a datelor legate de pandemie în aproape 40 de țări. Portalul creat de cercetătorii UBB, denumit COVID-19 – Romanian Economic Impact Monitor (COVID-19 RoEIM) a obținut mențiune (Honorable Mention) la categoria Professionals.

Proiectul a fost realizat de o echipă formată din Bálint Csaba, Csala Dénes – cadru didactic asociat, conf. univ. dr. Nagy Bálint Zsolt, lect. univ. dr. Rácz Béla-Gergely și Csíki Ottó – student masterand, coordonați de prof. univ. dr. Szász Levente.
Rezultatele proiectului de cercetare pot fi consultate în timp real pe platforma online COVID-19 RoEIM (econ.ubbcluj.ro/coronavirus), iar informațiile sunt disponibile în limbile română, maghiară și engleză.

Articolul precedentMoţiune simplă împotriva Monicăi Anisie, depusă de Pro România şi PSD
Articolul următorStudenții și elevii solicită cumpărarea online a biletelor de tren