Acasă Bacalaureat 2020 BAC 2020: Cum se echivalează proba de competențe la franceză – Monitorul...

BAC 2020: Cum se echivalează proba de competențe la franceză – Monitorul Oficial

Foto: pixabay.com

Proba de evaluare a competențelor lingvistice în limba franceză care trebuia să fie susținută de elevii clasei a XII-a se echivalează cu nivelul unic de competență lingvistică în limba franceză, studiată pe parcursul învățământului liceal, arată un ordin de ministru privind organizarea și desfășurarea probelor specifice susținute de elevii secțiilor bilingve francofone, publicat în Monitorul Oficial.

De asemenea, proba scrisă susținută la una dintre disciplinele nonligvistice studiate în limba franceză care trebuia să fie susținută de elevii clasei a XII-a se echivalează cu media artimetică a mediilor anuale obținute la disciplina nonlingvistică Matematică/ Fizică/ Chimie/ Biologie/ Istorie/ Geografie sutdiată în clasele a XI-a și a XII-a.

Același ordin mai arată că elevii din clasa a XI-a care trebuiau să susțină în semestrul al II-a, în ultima săptămână din luna mai, proba pentru obținerea certificatului în limba franceză o vor susține în primul semestru din clasa a XII-a.

Articolul precedentUNICEF și OMS: Cel puțin 80 de milioane de bebeluși riscă să facă boli grave din cauza nevaccinării, în contextul COVID-19
Articolul următorA murit profesorul Octavian Stănășilă, unul dintre cei mai cunoscuți profesori de matematică