Acasă Actualitate Studiu. Unul din trei profesori a avut o formă lungă de Covid-19

Studiu. Unul din trei profesori a avut o formă lungă de Covid-19

sursa foto: https://pixabay.com/
sursa foto: https://pixabay.com/

O treime dintre profesorii din Marea Britanie care au avut covid au făcut o formă lungă a bolii, arată un sondaj publicat de tes.com. În același timp, unul din 10 liceeni care a avut virusul a suferit, de asemenea, simptome la mai mult de patru săptămâni după infecție, sugerează cercetările.

Cel mai frecvent simptom raportat de către personalul didactic și elevi a fost slăbiciunea sau oboseala, arată un studiu efectuat în mai multe școli din Anglia.

Cei chestionați au declarat că au avut simptome mai mult de patru săptămâni de la începutul infecției.

Cei care se confruntă cu simptome de lungă durată, mai multe 15% dintre profesori și aproximativ 10% dintre liceeni, au spus că le-a scăzut semnificativ capacitatea de a desfășura activități de zi cu zi. Aproximativ unul din 10 angajați (10,4%) care are simptome continue a raportat că puterea de muncă s-a redus fie cu mult, cu aproximativ jumătate, fie că n au putut lucra din cauza simptomelor. Majoritatea personalului (60,9 la sută) care a prezentat simptome la mai mult de patru săptămâni după infecția cu Covid-19, a declarat că nu a avut nici o zi absentă de la serviciu.

Între privința elevilor, 50% dintre elevii de gimnaziu au raportat că au frecventat toate cursurile în mod normal, în ciuda simptomelor continue. O treime dintre elevii de liceu care au prezentat simptome continue au spus că au frecventat mai mult de jumătate din școală, 5,6 la sută au frecventat aproximativ jumătate și 5,6 la sută au frecventat mai puțin de jumătate.

Sondajul privind infecția în școli a fost realizată de Public Health England (PHE), Oficiul Național de Statistică și London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM) în iulie. La sondaj au participat au 3.459 elevi și 1.658 angajați în școlile primare și secundare.

Citiți și: Vlad Voiculescu: Înfricoșătoare lipsa de logică a deciziilor anunțate de Ministerul Educației

Cîmpeanu: Școlile rămân deschise și vor fi decuplate de la incidența localității

Ministerul Educației: Aproape 8.500 de elevi au fost infectați de la începutul școlii

Condițiile părinților: La incidența de peste 6/1.000, elevii care refuză testarea să treacă online

Elevii nu vor schimbarea scenariilor pentru școală de pe o zi pe alta

Părinții vor fi ajutați din nou în pandemie cu 75% din salariu dacă stau acasă| Bălbâiala Ralucăi Turcan

Articolul precedentCîmpeanu: Tezele nu au fost anulate în acest an. Examenele naționale se vor susține cu prezență fizică
Articolul următorVa fi introdus certificatul verde în școli? Ce spune Sorin Cîmpeanu