Acasă Actualitate București: Mai puțin de jumătate dintre elevii de clasele a VIII-a și...

București: Mai puțin de jumătate dintre elevii de clasele a VIII-a și a XII-a vor merge la cursuri

Foto: pixabay.com

Mai puțin de jumătate dintre elevii din clasele a VIII-a și a XII-a care ar trebui să meargă la cursurile de pregătire care încep în 2 iunie vor participa la aceste cursuri.

Potrivit datelor strânse de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, 7.156 de elevi înscriși în clasa a VIII-a și-au anunțat participarea la cursurile de pregătire, în condițiile în care în anul școlar 2019-2020 sunt 16.552 de elevi de clasa a VIII-a. La Aceste cursuri și-au anunțat prezența 882 de profesori care predau discipline de examen în învățământul secundar inferior.

De asemenea, și la clasa a XII-a prezența este scăzută, o treime dintre elevii anunțând că vor participa. Astfel un număr de 5.666 de elevi înscriși în clasele a XII-a Zi și a XIII-a seral/FR s-au înscris la pregătire, în condițiile în care în anul școlar prezent sunt 16.462 de elevi în clasele a XII-a Zi si a XIII-a Seral/ FR. La liceu vor veni 1.090 de profesori care predau discipline de examen în învățământul secundar superior.


ISMB arată că pentru elevii care nu vor participa fizic la activitățile de pregătire în vederea susținerii examenelor naționale, vor fi organizate activități de pregătire online sau de pregătire alternativă.


”Conducerea Inspectoratului Școlar al Municipiului București asigură elevii și părinții, precum și cadrele didactice, că toate unitățile de învățământ sunt pregătite să organizeze activitățile educaționale premergătoare examenelor naționale, în condițiile prevăzute de Ordinul Comun M.E.C și M.S, nr. 4267_841_19.05.2020”, se arată într-o informare a inspectorilor.

Articolul precedentMoțiunea simplă împotriva Monicăi Anisie, adoptată cu 172 de voturi
Articolul următorCCR: Legea care reglementează învăţământul online, neconstituțională/ Sesizareaa fost făcută de Klaus Iohannis