Acasă Actualitate ORDIN Cui i se recomandă testarea antigen în școală

ORDIN Cui i se recomandă testarea antigen în școală

Profesorii sunt cei care vor face triajul observațional al preșcolarilor și al elevilor pe tot parcursul orelor, prevede ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății publicat în Monitorul Oficial.

În cazul în care elevii vor avea simptome specifice Sars-Cov-2 în timpul orelor, atunci ei vor fi izolați. În cazul în care părinții și-au dat acordul scris pentru testare, atunci elevii vor fi testați cu teste antigen rapide în cabinetele medicale. Elevul care sre 18 ani va semna singur acordul pentru testare.

Toate testele rapide care vor fi efectuate în cabinetele școlare vor fi raportate către direcțiile de sănătate publică în maximum 24 de ore.

În cazul în care părintele nu și-a dat acordul scris pentru testare și există simptome specifice pentru COVID-19 în cazul copilului, dar nu există cabinet medical în școală, atunci părintele va lua legătura cu medicul de familie. În acrst caz, elevul va fi primit la școală după 14 zile.

Ordinul arată că testele antigen se vor face de:

-cadrelor didactice și angajaților din învățământ care prezintă simptomatologie de COVID-19 în timpul orelor de curs

-colegilor cazurilor confirmate atât preșcolari sau elevi, cât și profesori sau personal auxiliar, inclusiv asimptomatici, în aceeași zi în care s-a confirmat primul prin testare antigen rapidă, efectuată în școală.

Ordinul mai prevede că elevii care au avut alte probleme de sănătate și vor absenta de la școală mai mult de 3 zile vor aduce obligatoriu adeverință de la medicul de familie, adeverință în care se va preciza diagnosticul.

Citiți și: DOCUMENT Profesorii vor face triajul elevilor/ Cine decide suspendarea cursurilor la gimnaziu și liceu

Medicul Mihai Craiu: Clasele trebuie aerisite frecvent

ORDIN Cui i se recomandă testarea antigen în școală

Cum se modifică scenariile pentru școli: Elevii din anii terminali vin la școală în scenariul roșu

Articolul precedentCum se modifică scenariile pentru școli: Elevii din anii terminali vin la școală în scenariul roșu
Articolul următorMedicul Mihai Craiu: Clasele trebuie aerisite frecvent