Acasă Actualitate Monica Anisie: Temperatura elevilor care vin la examenele naționale se va lua...

Monica Anisie: Temperatura elevilor care vin la examenele naționale se va lua de două ori VIDEO

Temperatura elevilor care vin la examenele naționale se va lua de două ori, a spus Monica Anisie într-o emisiune de la Realitatea Plus, menționând că această procedură este recomandată de Institutul de Sănătate Publică.

Procedura de la cursurile de pregătire care încep pe 2 iunie și de la examenele naționale va fi aceeași.

„Școlile s-au pregătit, există dezinfecați și tot ce trebuie pentru a deschide din 2 iunie cursurile de pregătire pentru examenele națioanle. Trebuie să precizăm că aceeași procedură va fi și la examenele naționale”, a precizat Ministrul Educației. 

Monica Anisie a detaliat pașii pe care îi va face elevul din moment ce intră la școală:

  • când vine la școală, e așteptat de un cadru medical care face triajul epidemiologic, prin luarea temperaturii. Elevul nu trebuie să aibă mai mult de 37,3 grade, dar în cazul în care temperatura este mai mare, măsurătoarea este repetată după câteva minute.
  • elevii care nu au probleme vor fi ghidați pe un culoar bine stabilit, până la intratea în școală. Aici elevul trece peste un covoraș cu dezinfectant, intră în școală, se dezinfectează pe mâni și primelște mască, apoi pe un culoar bine definit merge spre sala de clasă în care a fost repartizat

„Îi asigur pe părinți că băncile sunt amplasate la o distanță de 2 metri una față de alta, în față, spate și lateral. Am ales acestă distanțare la sesizarea multor directori de școli, mai ales din mediul rural, care ne-au spus că la norma de 10 elevi îm clasă, în condițiile în care sălile sunt mai mici, nu se respecta distanțarea”, a explicat ministrul Educației.

Ministrul a mai spus că băncile și scaunele sunt dezinfectate zilnic, iar cu o oră înainte de a ajunge elevul, sala de curs va fi aerisită, iar după cele 2-3 ore de curs elevul va părăsi școală tot pe un culoar bine definit, iar la ieșirea din incinta unității de învățământ va arunca masca folosită și va primi alta nouă, pentru a-și continua drumul spre casă.

Ministrul Educației a precizat că există pentru elevii care nu vor veni la cursurile de pregătire în această perioadă există posibilitatea să continue învățarea online, în acord cu profesorul, iar în cazul celor defavorizați școala trebuie să le pună la dispoziție materiale suport pentru examenele naționale, a mai spus Monica Anisie.

Articolul precedentMonica Anisie: S-au încheiat contractele pentru măști/ De vineri începe distribuirea
Articolul următorBAC 2020: Cum se echivalează proba de competențe pentru elevii de la secțiile bilingve româno-spaniole